Ta en titt på Sirius, hundstjärnan

Sirius
Alla jamade så stolt över hur de varit ute och tittat på den blodröda månen och förmörkelsen häromdagen… Men hur många gör som jag – tassar ut i efternatten mellan kl 3 och 4 och tittar på Sirius, den stora stjärnan i Hundens stjärnbild?!?! Vid den tiden på dygnet kommer nämligen Sirius upp över horisonten (Det är den som är markerad som ett taggigt grönt streck på bilden!) i öster, jättestor och blinkande som den värsta discobelysning i alla regnbågens färger! (Fenomenet förklaras HÄR!)

Det är jättelätt att hitta Sirius, dels för att stjärnan (Egentligen är det en dubbelstjärna!) lyser så starkt, dels för att alla känner ju igen ”Orions bälte” i stjärnbilden Orion och drar man som en rak linje från bältet (Tunna vita strecket som jag tassat dit på den här annars skruttiga bilden!) så pekar den rakt på Sirius! Och att uppleva en riktigt stjärnklar oktobernatt strax innan gryning, det är förenat med att få uppleva andlös skönhet!!!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

1 reaktion till “Ta en titt på Sirius, hundstjärnan”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *