Mycket pillrande med litet band

Ett Hittekattsband kommer inte till av sig själv precis. Det är en hel del svängar innan de pryder sin bärare. Först måste tassmönstrade band, rätt storlek säkerhetsnålar och passande plastpåsar skaffas:
IMG_4655
Sedan ska banden klippas till i lagom långa bitar, med en hemmagjord rullhållare går det lite lättare att snabbt klippa till många:
IMG_4656
Därefter kommer ett litet moment som nog inte många anar, men som är lite pillrigt, nämligen att bränna ändarna på bandet så att det inte ska fransa upp sig:
IMG_4657
Det betyder ett snabbt snudd i ljuslågan – inte mycket alls och inte för nära:
IMG_4660
Nu ska säkerhetsnålarna på plats. Det är matte ensam om att kunna pillra med!
IMG_4662
En liten pappersfolder följer med Hittekattsbandet. De ska skrivas ut och klippas till!
IMG_4663
Så ska det skäras en liten skåra för nålen:
IMG_4664
…och vikas på mitten:
IMG_4665
Nästa steg är att försiktigt lirka säkerhetsnålen genom pappersfoldern – och trä ned  alltsammans i den lilla zippåsen:
IMG_4666
Avslutningsvis återstår att klistra Hittekattsbandsetikett på kuvertet, skriva adress och posta önskat antal band till den som beställt! 30 kr kostar ett Hittekattsband.
IMG_4667
Frimärke får man förstås inte glömma!!!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

2 reaktioner till “Mycket pillrande med litet band”

 1. Attans, har alldeles glömt bort, skulle ju beställa band. Om du är gullig och meddelar mig kontonummer så kommer pengar för 10 st band bums!

  1. Betalning sätter du in på Swedbank clearingnr 8270-1 kontonr 4 688 051-4 som direkt överföring till konto, inte girobetalning.
   (Vissa banker behöver inte ettan i clearingnr, och vissa vill ha en eller två nollor före kontonr – internetbanken brukar visa det i så fall! Till Nordea får man t ex skriva numret 827010046880514.)
   Märk betalningen med ditt namn! Om utrymmet är begränsat, skriv del av för+efternamn: Om du heter Monika Grönsson så skriv MoniGrön till exempel!
   Jag har för mig att jag har adressen om nr 58 fortfarande stämmer?
   TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *