Kärt återseende

eskilstuna612-20140717154639 Time-Cat
Ett bokfynd!

Lloyd Alexander var en författare som på ett sätt var lite före sin tid – han skrev fantasy långt innan begreppet ens var uppfunnet! Och så hade han katter med i de flesta av sina böcker. I den första boken, ”Tidskatten” var hans egen katt Solomon förebild – Solomon var ofta med i författarstudion, men på något märkligt sätt uppfattade ingen när han kom eller gick…

”Mina fem tigrar” skrevs 1956 men kom ut på svenska 1984, så den här boken har några år på nacken. Katterna Rabbit (På svenska översatt till Palten!), Heathcliff, David, Salomon oeskilstuna612-20140717154659ch Moira skildras med kärlek och med Peggy Bacons charmiga teckningar.

De avslutande raderna i boken lyder:
En katts liv kan vara lika besvärligt som vårt eget. Och det kan hända att vi tröstar dem i deras kattliv lika mycket som de tröstar oss i våra människoliv.

Det är inte svårt att älska dessa lättlästa böcker med så ,ycket kattkänsla i!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *