Det finns hur mycket som helst…

Hur stoppar man Stora matte från att fynda kattsaker? *fniss*

IMG_0984Den här lilla kattavlan låg kasserad i skräpkorgen hos en secondhandbutik, för ramen hade repats sönder och bakstycket släppt… Den som slängt bort det vykortsstora verket hade nog inte tittat så noga?

”EN LITEN KATT PÅ VÄG HEM” skulle det lilla textilkonstverket kunna heta! Det är sytt av textilkonstnärinnan Zaiga Östlund då hon bodde i Ludvika. (Zaiga har t ex gjort ett textilverk som hänger i polishuset i Ludvika!) I en skicklig blanding av maskinsöm och handbroderi ger de olika tygmaterialen en förtrollande lyster och pyttesmå morrhår är ditbroderade på katten. Nu behövs bara en lite bättre ram i samma stil, för detta är en SKATT!

IMG_0985
IMG_0987Och denna egensinniga keramiktavla med ett par lustiga katter var gömd bakom en massa andra tavlor nere på Myrorna. Femton kronor senare hade den blivit adopterad! Och lite forskning kring märket visar att det här verket skapats av keramikern Dagny Zachrisson (Mer känd för fantastisk naturtrogna små keramikfåglar i högst personlig stil.) troligen under slutet av 60-talet.

Märkligast av allt är att jag tassat fram en liknande katt av samma ursprung – men som säljs för en massa yen på en kinesisk sajt! Det skulle vara intressant att få den sidan översatt och fatta vad det står om verket!IMG_0986

Tydligen ska man vara nöjd om man hittar sådana här keramikbilder och de är signerade DZ – Dagnys initialer, för studion Christina Keramik gjorde tydligen sämre kopior senare med andra signaturer på senare tid, vilket inte uppskattades av originalskaparen. Kanske detta är en värdefull kisse också?

(Mjau, alla katter är ju värdefulla, eller hur?!)

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

6 reaktioner till “Det finns hur mycket som helst…”

    1. …Stora matte kan inte bestämma sig för om hon ska behålla den eller sälja den… *suck
      NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *