Örebro Katthem om semesterkatten!

IMG_8521Just nu blinkar katthemmets namn i massor av tidningar: Svenska dagbladet – Dagens Industri – Metro – Worldnews – Smålandsposten – Skånenyheterna – Nyhetspressen – Länsnyheterna (Söderhamn) – Norrtelje Tidning – Kkuriren – Borås Tidning – Helsingborgs Dagblad – NSD – UNT – Aftonbladet – NorrbottensKuriren – Gävle Dagblad – Arbetarbladet – Sörmlands nyheter – NLT – Ystads Allehanda – Bohuslänningen – Hallandsposten – Kristianstadsbladet och många fler! Det är TT som sprider en intervju med ”Kicki” Åbladh, katthemmets intagningsansvarig.

Så här lyder artikeln:

Katter slängs ut i villaområden – när sommaren kommer är katten inte lika populär längre…

– Det dräller in tama katter som folk satt ut i villaområden för att bli av med dem inför semestern, säger Christina Åbladh vid Örebro katthem.

Året om överges katter av sina ägare. Men under sommaren märks ett uppsving i antalet övergivna katter som katthemmen får larm om. Christina Åbladh, intagningsansvarig för Örebro katthem, tror att det finns flera anledningar till det. En är att kattungen från i fjol blivit könsmogen och att ägaren hellre dumpar en hormonstinn katt än betalar för kastrering. En annan är att man ska åka på semester och inte orkar ordna med kattvakt. I stället slänger man ut katten i ett villaområde och hoppas att någon annan ska ta hand om den. Andra är än mer hänsynslösa.

– Vi har fått in katter som man satt ut i kattburar i skogen, säger Christina Åbladh. Sedan finns det de som försöker att sköta saken lite mer snyggt och själva lämnar sin katt till ett katthem, ofta med förklaringen att de är allergiska. Det konstiga är att antalet allergiska kattägare tycks öka just i semestertider, enligt Åbladh. Men det gamla problemet med sommarkatter, att man skaffar en katt till sommarstugan och sedan åker ifrån den, det tror jag inte är lika vanligt längre.

Och visst är det sant – jag har ju jamat om detta tidigare! Stöd Ditt Lokala Katthem!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *