Här är de samlade för den sista resan…

IMG_0625
Här i sina små urnor väntar askan efter en rad katthemskatter på den sista vilan…
Bland annat den röda patriarken Messopotamius:
Mezzo2mezzo
… och fru Varberga, eller Riva som hon också fick heta:
Riva2OLYMPUS DIGITAL CAMERA
… vännen Strindberg a k a Campichello Cocktail:
Strindbergcampichello2-e1358413930553
Och Tequilas mamma ZaraTuss:
ZaraTussIMG_9676b
På söndag den 15/6 håller Franciskuslundens Vänner städdag på djurkyrkogården och Örebro Katthem har begravningsdag för katterna ovan och för Snowy, Miss Tabby, Kailiat, Musseman, Brum, Mossis, Emmett, Kazak, Viktor, Mion och några till…

StäddagKicki Philemonen börjar kl 12 och pågår så länge det behövs – Franciskuslundens Vänner tar tacksamt emot hjälp, och för katterna ovan skall själva gravplatsen grävas på den fina plats som katthemmet har.  Det vill vi också mycket gärna ha starka armar som tar hand om – marken är något besvärlig med mycket rötter!

Sedan samlas vi för själva begravningen kl 18, då vi hoppas det ska kunna bli en fin stilla stund för att sänka urnorna och med hjälp av Klosterkatternas matte Carina lämna dem i SkaparKattens Tassar och ta ett vackert farväl!

Vi har valt kvällstiden för att de som har söndagsjobb också ska hinna komma – för alla som önskar vara med är varmt välkomna! Håll tassarna för fint väder!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

10 reaktioner till “Här är de samlade för den sista resan…”

 1. Sorgligt, men det är så fint att ni ger varje katt en grav. De här katterna har fått en fin sista tid i livet i alla fall, oavsett hur deras liv innan ni fann dem såg ut. Önskar bara att de kunnat räddas tidigare så de inte hade blivit så skadade av sin tillvaro att livslågan i en del fall släckts alldeles för tidigt som en följd av den misär de levt i.

  Vi har ingen möjlighet att komma och hjälpa till, men vi kommer tända ett ljus för alla katter som gått över Regnbågsbron när klockan slår 18 på söndag.

  <3Nosbuffar och styrka åt er som ska göra detta sista fina för katterna

  1. Att ni tänder ljuset är en stor hjälp! Våra hjärtan kommer att känna det! <3 TassKram Wikki

 2. Så fint ni har ordnat det för de kära bortgångna, nu får de vara tillsammans för evigt.

  1. Mjau, de får vila i friden på Franciskuslunden – en trygg plats det också! NosPuss Wikki

 3. I en av alla Fb-grupper för kattvänner kom denna text upp i kväll som tröstande ord till någon som förlorat sin pälskling… tycker den är så fin. Vet inte vem som skrivit den men publicerar den här ändå…

  Du kommer att vakna mitt i natten av att än en gång ha känt mina tassar gå över täcket och röra vid dig i sömnen. Du kommer att se mig skymta i ögonvrån snett bakom dig, just där skuggan möter ljuset, i ett hörn, eller en vrå. Du kommer att se min svans skymta ute, i ett prång, bakom en buske, över ett staket. Du kommer att höra ljudet av mig lapande vatten där inga vattenskålar längre finns. Och du kommer att höra mitt mjau, såväl i vakenhet som i sömn, som ett rop någonstans ifrån.

  Och det beror på att jag aldrig kommer att gå ifrån dig! Den kärlek du har gett mig, kommer att hålla en gnista av mig kvar! Den kommer alltid att brinna i din närhet, och när du lyfter upp och klappar en annan katt, med dina mjuka händer som smekt mig så kärleksfullt, då kommer varje ömsint beröring att fortplantas också till mig.

  Och i den kattens förnöjda ögon kan du se, om du tittar noga, den där lilla lågan som en gång var jag. Hos varje katt du möter, och kanske hos en ny katt som kommer att dela sitt liv med dig, kommer du att se den där glimten av det Eviga Livets Katt, där jag är nu.

  Någonstans i alltets gåta finns minnets ekon, som kan låta dig behålla allt det fina och det svåra vi upplevde tillsammans. Men där finns också sången som jag spinner för dig, och som aldrig kommer att tystna. Om du lyssnar noga, kommer du att kunna höra den precis när du vill, kärlekens sång från din älskade katt, som älskar dig tillbaka.

  Ibland, just när du är precis i det där skimrande ljuset precis mitt emellan vakenhet och drömsömn kommer du att välbekant känna min speciella nosbuff stryka över din kind, som en änglavinge, känna en kattstor tyngd trampa sig tillrätta på armen! Och tro mig, just då är jag där hos dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *