Det är nåt visst med fiskar

fiskeDet var en gång en katt som bara inte kunde motstå fisk… Och tänk, jag förstår den katten ända ut i svanstippen!

I svenska akademiens ordhistoria hittar jag detta gamla ordspråk från 1600-talet:
”Kattan wil giärna haa Fisk, men wil intet wääta footen.”

Ett Doris Lessing-citat som jag gillar är detta:
”If a fish is the movement of water embodied, given shape, then a cat is a diagram and pattern of subtle air.”

Vad filsof-jamar du om katt&fisk så här en solig söndag?
firre
httpv://youtu.be/7UOpkyDoS0E

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

2 reaktioner till “Det är nåt visst med fiskar”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *