Tiiiiidig morgon på Landet

smått”Pssst prrrrirrrr!”, jamade Tanja till Stora matte precis innan det knappt ljusnat, ”kom och smyg till fönstret!” och yrvaken snubblade hon upp. Och vaknade direkt.

Under vinbärsbuskarna lekte ett par rävungar! De var bara gråa skuggor i dunklet och omöjliga att fotografera, men de hade hjärtans kul och tumlade som små hundvalpar. (Fick låna en rävungebild från Jägarförbundet istället.)

lockpipa-for-rav-muspipSå på söndag blir det nog rävsmygning i Landetskogen! Med en rävlockpipa brukar det gå att locka fram dem ur grytet, pipan låter precis som en liten mus (Går ibland att locka katter med också!) och gör rävungarna nyfikna.

Tänk, jag vill också se rävungar! Kurr!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *