Rapport från sandgropen del 2

I valet och kvalet, vad gör man då? Jo, man fortsätter bara snabbt i den riktning som man nyss befann sig, innan en olycka händer! (Och den hände på sätt och vis, men det jamar jag mer om längre fram!)
IMG_9584
Den här sanden är verkligen tassbehaglig och dammar minimalt! Enda dammandet vi märkt har varit när matte bytt plats på sandsorterna i lådorna (D v s hällt hit och dit alldeles i oNÖDAN!), men inte annars.
IMG_9652
Och sanden är bra i klumpbildandet, tycker vi – stadiga klumpar som inte faller isär. Inte ens när matte experimenterade och lät en kissklump ligga kvar i lådan ett par dagar!
IMG_9656
Nu vet jag ju inte hur det skulle vara med hållfastheten i klumparna om vi var fler krafsande katter i samma toalåda, för skulle jag dela bekvämlighetsinrättning med en katt som gräver sig halvvägs till Australien vid varje behov, så kanske det såg annorlunda ut – mitt krafsande är ju inte så djupt. (Jag får skicka en omgång sand till Nova för prov, hon gräver som en liten Priestman Tiger!)

Visst är det snyggt med det blåprickiga? Dessutom blir det mindre klumpar till storleken vilket betyder att det absorberas mer kiss i mindre mängd sand, så den är drygaste sanden jag lagt aktern på, faktiskt!
IMG_9655
Mjau, nu undrar ni så klart vad det var som hände tidigare? Jo, vi har ju sagt att sanden inte fastnar så mycket i tassarna… Notera att det gäller normaltorra fossingar utan tass-svett. Eller regnvatten! Med andra jam, jag hade varit utomhus på en kort runda i det våta gräset, och när jag kom in så…
IMG_9640
Matte fick lyfta upp mig efter lådbesöket och kamma sandklumpar ur tassarna, för jag lämnade ett väldigt tydligt spår efter mig ända fram till matskålen… Penibelt, på min ära!

Men totalt sett är det jättekul att vara TestKatt, och jag kan nu skriva in det i mitt CV bland mina andra kompetenser: Blondinkatt – JaktKatt – LandetDrottning – TestKatt. Det ser väldigt bra ut!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

10 reaktioner till “Rapport från sandgropen del 2”

 1. Tusen tack för utomordentligt utfört test! Om jag har förstått saken rätt, gillar du verkligen den här sanden – och du tycker allra bäst om den blåprickiga? Dessutom var den blåprickiga tydligen ännu drygare än testsanden utan prickar, eller miss-förstod jag dig på den punkten? Då behöver jag bara veta vad sanden kostar, ser att du använt en 10 kg:s box… vad kostar en sådan? Jag har hittills använt Katty, som säljs av Granngården, 20 kg för 165 kr… men jag söker efter en sand som ger bättre klumpar, för de som blir i Katty faller sönder när jag skopar ut dem.

  Tass från sr. Carina, klosterkatternas tjänarinna.

  1. Mjau, den här sanden var lika bra klumpar och dryghet i båda sorterna, och jag gillade bägge sorter lika mycket. Vi har fått den från Grizzly Zoo (Har inte sett den i någon annan butik men har å andra sidan inte spanat!) och den är ju definitivt inte det billigaste men den kändes ändå prisvärd för att den var dammfri och fräsch! Och det är lättkrafsad sand som är skön i tassarna. Kurr från Tanja!

 2. Vi kan hjälpa dig Tanja och säga hur det blir med flera katter och Australien grävare också, vi har ju samma sand hemma.
  Att flera gräver gör ingen skillnad, klumparna är så hållbara och kompakta att de klarar krafsande katter.
  Matte blev dock lite sur den gång då vi grävde bort all sand i ett hörn och gjorde våra behov på lådbotten istället, sen la vi över sand som skapade en totalt fastklistrad cementklump i hörnet 😉
  Det blev småbitar av den då Matte inte fick bort den utan att skrapa och krafsa med spaden. Haha.

  1. Mjau, Tanja säger att det verkligen är bra klump i lådan… Och då menar hon inte sig själv! TassKram Wikki

 3. Jamarns vilket bra jobb du gör som testkatt Tanja! Vi har följt sandrapporterna med spinning!
  Att ha bra sand är jamarviktigt och att den känns bra för tassarna.
  *nosbuffar*

  1. Kurr, jag ska allt få testkatta sanden, jag också. Våran sand den vanliga är snart slut och jag har sett ett antal av sådana sandkartonger som Tanjas hamna i vårt sandförråd… NosPuss Wikki

 4. Ojoj vad du är ambitiös i ditt testande, Tanja! Du är som gjord att vara testkatt!

  1. Mjau, med nerver av stål och fysik som en KlotBälta måste det ju bli vältestat, eller hur?! TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *