DeklarationsRåd för bloggkatter

Mjau, jag är helt seriös ifråga om att ge stöd och råd i sKattefrågan för bloggkatter! Det goda sKatteverket har nämligen fått upp ögonen för de förtjänster som katter och kattägare kan få/ha av sitt bloggande!

Du kan läsa mer i detalj om det HÄR, men jag ska sätta ned tassen på några viktiga punkter:
– Om du får saker gratis av företag för att göra reklam åt dem, så vill sKatten ha motsvarande dessa artiklars marknadsvärde… TIPS: Se till att givmilda affärspartners ger saker till ditt Lokala Katthem istället!
– Det står på sKatteverkets hemsida ”Hur intäkterna ska deklareras och beskattas beror på hur du driver bloggen och vilket syfte du har.” vilket är en tämligen luddig beskrivning och det är därför en god idé att göra tydligt i sin blogg hur den fungerar ekonomiskt. Exempelvis som att bloggandet inte genererar någon förmån för din egen del – vi katter har ju som regel inte mycket större inkomster än en extra bit leverpastej ibland…
– Skulle du ha blogginkomster i en omfattning som kan anses tillhöra inkomst av HOBBY, så läs noga i blanketten T2 – Inkomst av tjänst för inkomstgivande hobby för där står hur man kan ta upp underskott fem år bakåt i tiden… Så det här året kanske det inte blir så mycket vinst kvar att redovisa?!

Och förresten, när jag sökte på sKatteverkets hemsida om oss katter så var det bara bluff att det fanns 18 träffar med relevans:

skatt
..det fanns inte en enda katt, vare sig med eller utan svans!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

2 reaktioner till “DeklarationsRåd för bloggkatter”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *