En skeppskatt i verklig bemärkelse!

Från HMC Gotlandica II, som just nu ligger på vinterförvaring i Visby hamn, hördes häromdagen ett nödjamande som ekade från något skrymsle på båten. Två personer som jobbar i anslutning till fartyget började undersöka saken och konstaterade att en katt befann sig någonstans under aktern!
httpv://youtu.be/gHDiIjf1o5c
Matrosen Stellan Stenberg filmade när kollegan Johan Skärkarl, iklädd rejäl överlevnadsvåtdräkt, klättrade ned i hamnbassängen och simmade in där kattjamandet hördes. Och efter en liten stund kunde man se honom komma tillbaka i ryggsim med en rejäl grårandig och vit katt i ett stadigt grepp runt fram- och bakben!

Katten hade befunnit sig ovanpå kåporna till vattenjetarna och låt sig snällt både fångas in och transporteras i land, det gick så bra att den knappt ens blev fuktig i pälsen! Sigge, som katten visade sig heta, stannade lugnt kvar och umgicks en stund med Stellan och Johan, innan han gick hem. Men Stellans film – som i original setts av över 23 000 personer – sprider sig nu över världen som ”Stuck Cat Rescued from under Ferry in Sweden”!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *