Och vart skulle de arma katterna?

VARNING FÖR OBEHAGLIGA BILDER!!!!
chi3
chi1
Det vill ni nog inte veta… Men de var avsedda för skinnberedning och för matgrytan – i delar av södra Kina är nämligen katt fortfarande en typ av basföda, ungefär som vi äter kyckling här i Sverige. Ja, det var scenariot den 14/1 när en kinesisk lastbil – EN ENDA LASTBIL! – på väg till Nanning i Guangxiprovinsen stoppades av djurräddningsaktivister, och visade sig innehålla bambulådor med sammanlagt ofattbara 2800 katter!
chi4
Tyvärr många av dem döda och döende, på grund av det ohyggliga transportsättet. chi5
Transportören hade förfalskade handlingar för transporten, och många av katterna visade sig vara stulna ägda katter med sina noga märkta halsband fortfarande kvar om halsen.
chi6
En mängd hjälpare med annan inställning till katter samlades och påbörjade ett slitsamt arbete med de många katterna, som sedan dess övervakats dygnet runt. Katterna har flyttats till rymliga burar, fått mat och vatten, samt skydd mot kylan.
chi2
Redan dagen efter kunde hundratals katter adopteras ut, förhoppningsvis till bra liv!
chi7

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

6 reaktioner till “Och vart skulle de arma katterna?”

    1. Mjau, jag blir så illamående av sånt här, det är värre än pälsbollar i halsen! Morr på dem! TassKram Wikki

  1. *tårar på nosen*
    Vi hoppas skaparkatten håller sin tass över alla katterna, både de som får nya hem och de som fått gå över regnbågsbron.
    *nosbuffar*

  2. Det är fruktansvärt hur de kan behandla djur! Hoppas de med halsband kunde komma tillbaka till sina ägare också. I alla fall en del av dem.

    1. Mjau, det verkar dock som att kineserna själva börjar se ett annat värde i husdjur och att katter har ett värde som husdjur, inte mat! NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *