Pejla din katt

Undrar du vad din katt gör ute på egen tass? Tyvärr finns inga direkt kattanpassade GPS med sändare (Vad jag hittat!) som är tillräckligt små och smidiga för att en katt ska kunna bära dem med sig, men det finns andra sätt, som en enklare kattpejl:
pejl
Med en liten sändare skickar katten ut en spårbar signal som gör att du kan söka kattens position med en pejlutrustning, och inom en viss radie hitta den. Jag vet inte hur ”tappa-säkert” halsbandet är, man ska ju inte sätta på en katt halsband som den kan fastna farligt med.

Alternativ är att förse kattens halsband med en minikamera, som skickar ett visst antal bilder i minuten till en mobil mottagare eller dator. Den talar i så fall inte om var katten befinner sig, men via fotona kan man förhoppningsvis lista ut var en äventyrlig kisse har tagit vägen!

knappDessa attiraljer är tyvärr rätt dyra fortfarande, och faran att katten tappar dem är en investeringsrisk som får vägas mot risken att ha en katt som kommer bort. Chansen att något bättre uppfinns ser jag fram emot! Min kompis katten Alice har t ex en härligt bra vision om hur chipmärkningen skulle kunna, med teknikutvecklingens hjälp, skulle kunna gå att kombinera med en gps-sändare! Den fantastiska idén kanske redan gror någonstans i forskningsvärldens alla provrör, annars bjuder vi på den!

(Kattknappen kan beställas HÄR!)

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *