Adoptera en pensionär!

Många tänker ”Varför ska jag bry mig om en gammal katt som kanske inte har lång tid kvar?!” och glömmer att även en ung katt uppnår ålderdomens höst så småningom. Men faktum är att adoptera en senior kan vara något av det mest givande, spännande och generösaste man kan göra!
httpv://youtu.be/bachExfMWc0

Gamla katter anpassar sig till nya hem lika bra som kattungar, och de kan komma att ta upp precis lika stort utrymme i ditt hjärta! En pensionerad katt behöver inte alls förknippas med en sjuk katt, utan kan vara frisk och stark livet ut. Man bör ha koll på tandstatus och rörlighet, ge katten senioranpassat foder och hålla den försäkrad. Då kan även en gammal grå kan ha mycket att ge!skrutt

Läs den rörande berättelsen om Skrutt HÄR!

Fråga gärna på ditt lokala katthem vilken gammelkatt du kan välja! Lycka till!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

6 reaktioner till “Adoptera en pensionär!”

 1. Vi kan bara jama med, Wikki. Det var toppen när våran stora, gamla och kloka Knorre flyttade hem till oss. Han såg till att alla fick plats och ingen vågade bråka med honom (eller någon annan heller). Knorre var drygt 15 år när han kom till oss. Väldigt saknad av oss och matte nu.

  *nosgos*

  1. Mjau, en mogen senior skapar ofta reda i flocken och håller en kontrollerande tass i allt utan att det egentligen märks. Men när de sedan tassat vidare så känns tomrummet! NosPuss Wikki

  1. Nej verkligen inte! Mattes gammelkatt Semlan dömdes ut i samband med att matte adopterade henne med urdålig tandstatus. De fick 15 underbara år tillsammans efter det! NosPuss Wikki

 2. Ja tänk om folk kunde fatta det!
  Här jagar vi fortfarande hem till Volvo och Scania, men vadå gamla katter?
  Ska inte såna avlivas istället???? Korkade människor, de kan ha många många år kvar och gosigare kissar får man leta efter. Men tyvärr har ju vi platsbrist så de måste bo nån annanstans

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *