Oj oj stackars Fiddeli…

Räcker det inte med otur snart, kan man undra? På kort tid har Örebro katthem mist flera katter – Sötast, Simon, Brima, Blanche… och drabbats av sjukdom både på katthemmet och i jourhem. Men så här är det när man jobbar med att rädda katter ur en utsatt grupp, katter som man många gånger inte vet det minsta om vilket lidande och elände de gått igenom innan de kom till tryggheten i katthemmets vård. De bär ofta på osynliga ärr, skador och skavanker, och ibland går det lång tid innan allt är läkt – om det ens går att läka! Men katthemmet gör alltid allt man kan för att sjuka katter ska få en bra chans att bli friska!

Igår fick gosiga lilla kattmamman Fiddeli – hon som med ungar var på bild här på bloggen strax före jul, festande på fiskbullar – intensivvård på Jourkliniken och nu är vi riktigt oroliga hur det ska gå:
IMG_2368
Lilla Fiddeli hade flyttat från de nu stora ungarna och varit och blivit kastrerad i måndags. Men så märkte jourmatte att hon kräkts och att något var på tok, så katthemspersonal tog henne till veterinären. Just då var Fiddeli lite ”låg” men inte jättedålig. Veterinären undersökte och tog röntgenbilder som visade en liten blödning vid livmodern, kanske en trolig infektion, men det verkade inte så farligt. Hon fick antibiotika utskrivet och skulle skjutsas tillbaka till jourhemmet.

Men precis när de kom till jourhemmet efter veterinärbesöket så kollapsade Fiddeli, helt livlös, tom blick, munnen öppen och småkrampade! Det var bara att vända snabbt och åka tillbaka och väl där var det bråttom, hon fick adrenalin för att komma igång… Hon hade så lågt blodtryck var det svårt att hitta blodkärl och blev stucken på flera ställen på kroppen utan resultat, men till slut gick det efter hjärtmassage. Skräckscenariot igår kväll var plötsligt 50/50 chans att hon skulle överleva natten! :-( :-(

Veterinären visste inte vad det var för fel på henne,fiddeli1 alla prover såg fina ut och hon hade endast en pytteliten aning höga vita blodkroppar.. Det kunde vara en infektion i buken, alltså en blodförgiftning efter kastreringen i kombination att hon blivit uttorkad eftersom hon kräkts, eller att hon kanske inte tålt narkosen. Men allt var bara spekulationer och Fideli fick stanna natten på jourkliniken under observation och de skulle sätta in antibiotika på henne så fort hon blivit lite mer stabil.

Så alla har gått och väntat oroligt och gnagt på klorna hela dagen. Men precis nu har vi fått veta att Fiddeli mår så pass mycket bättre, så veterinären har beslutat att hon kan få komma hem. Hon får bo specialövervakat nu, för än är inte faran över.

Hjälp oss att hålla tassar och tummar för att denna ljuvliga vackra kattdam ska ha ett långt och lyckligt liv framför sig!!!
♥ Och allt stöd är så klart välkommet: Pg: 28 88 67-5 ♥

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

8 reaktioner till “Oj oj stackars Fiddeli…”

  1. Här håller vi alla tummar och tassar vi har för att söta Fiddeli snart är pigg och kry igen!
    *nosbuffar*

    1. Mjau, efter allt kämpande för en misärkattmamma, så förtjänar Fiddeli att få må bra nu och leva ett lyckligt liv! NosPuss Wikki

  2. Vi hoppas lilla Fideli klarar upp det här. Har hon kämpat så långe får hon inte snubbla på mållinjen. Nu har hon ju chansen att få det hem hon borde haft hela livet.

    1. Stackars Fiddeli är tillbaka på jourkliniken och vi är så oroliga…. *sniff* TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *