Vill man börja dagen så här?

destr
När du läser det här är dessa katter troligen redan hos SkaparKatten, om inget mirakel inträffat. De väljs ut på kvällen, katterna som ”must go” och avlivas nästa morgon. Detta är verkligheten för många katthemskatter i USA…

De dansar runt på nätet, dessa bilder av katterna i rummet med blå vägg, en sista bild, en sista hälsning… Sajten ”PetsOnDeathRow” lägger upp dem i hopp om att hitta en räddning, någon som vill ge en övergiven katt frihet att få leva:
”How it Works: Adopting a Cat From The “To Be Destroyed” Album If you decide to adopt a cat that is on the “To Be Destroyed” list, you must act fast. Any cat on the list, can be destroyed the following morning. We try to post the list every night at 6PM. You then have 2 hours to call the shelter and advise of your intentions. After 8, you must either have a rescue call, and place a hold, or YOU MUST CALL THE SHELTER THE NEXT MORNING BEFORE 8AM! Do not wait because I guarantee that the shelter will not wait either. Euth’s begin at 6am. Call early!”

Ofta sitter jag med tårar i morrhåren och bläddrar runt bland bilderna och hoppas hitta någon med rubriken ”SAFE” – men de är få! En av dem är i alla fall 9-åriga Sunkiss, men han var tam och kelig;
sunkiss
Det är känt att många städer i USA löser problemet med ”feral cats” genom avlivning, och sanningen är att det är lika illa på många håll här i Sverige – förvildade katter ses som en ohyra som bara ska bort. Vi har dock ingen sajt som fungerar som PetsonDeathRow – den skulle säkert gå att skapa men jag tror att få skulle vilja vara med där… Inget katthem vill skylta med att man gör av med sina skygga och ”vilda” katter, och de katter som fångas in av Länsstyrelsernas djurskyddsinspektörer får ingen som helst chans till amnesti eller räddning, oavsett om de ar sociala eller rädda.

Om du tycker situationen låter hopplös, tänk om! DET FINNS massor av bra katthem och katthjälpsorganisationer, både här i Sverige och utomlands, som står för NO KILL vilket betyder att alla katter FÅR LEVA! Alla slags katter räddas, och får den vård och tid och träning som krävs för att de ska kunna adopteras ut till nya hem.

”Mitt katthem” d v s katthemmet i Örebro, ger utrymme för varje katt individuellt att få utvecklas till trygga individer och chans till fortsatt goda liv. Det här kan se ut som en skrämmande DeathRowbild från det kusliga blå rummet, men det är istället ett mysigt ljusblått burrum på Örebro katthem med lilla Simsan, som är lite försiktigt tillbakadragen då det bara är hennes andra dag på katthemmet och allt är lite nytt och ovant för henne:
IMG_3489
Ändå buffar och spinner Simsan både mot katter och mot människor, och kommer gärna i famnen och söker trygghet. Hon är så vacker!

Och så kan vi ju bjuda på en bild av Frodo, som trygg och obekymrad ligger i solskenet på en hylla. Han har bott länge på katthemmet – en nyfiken kille som är med i allt som sker. Men han låter sig inte klappas eller röras vid – han har ännu inte kommit på det sköna med att gosa. Han är en ”periferi”-katt med egna regler. Självklart får Frodo leva även om han inte vill ligga i knäet än!IMG_3492
Vi tror att det finns en plats, ett hem och en särskild människa för varje katt. Kanske finns du där ute nu. Kanske säker du en speciell misse, en som öppnar ditt hjärta! Leta på katthemmen, leta gärna i vrårna efter de osynliga katterna, dem som man kanske får vänta på innan de kommer fram… De är ofta katthemmens ädelstenar! Börja idag!

 

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

2 reaktioner till “Vill man börja dagen så här?”

  1. vi blir så ledsna när vi ser. Hurra för alla katthem här hemma som gör så mycket och står för no kill policyn. Tror att Svecat på sikt kommer att ha en stor inverkan på alla beslut som fattas runt våra katter. Nosbuff

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *