Hur kan man se så fel?

429059_461486920580770_1539641106_n
Den här bilden cirkulerar just nu på Facebook och det gullas och gillas och det är hjärtan, smileys och aaaahas! Fräääääääääääääs! Är varende människa blind eller? Det är inget gulligt över bilden, det är sorgligt, beklämmande och miserabelt och borde vara rubricerat ”MAYDAY MAYDAY! Save our cat family!”

Bilden visar en kattfamilj som förtvivlat kurar ihop sig för att behålla värmen! Ungarna har gjort sig så små som möjligt och trycker sig så tätt intill mamma katt som de bara kan. Visst är det ”Togetherness” men med en dramatisk verklighet… Jag har letat massor efter mer om bilden i hopp om att hitta ”nästa bild” med katterna i trygghet inne! Men jag hittar bara meningslösa FB-klyschor: ”Cuuute!” – ”Cuddly!” – ”Sweet!”.  Hoppas ändå att de har det bra på ett katthem någonstans i världen!!!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

6 reaktioner till “Hur kan man se så fel?”

  1. Åh Wikki vi håller med, många får sina bilder stulna. Det händer massor med mina Flickr kontakter som jobbar med hemlösa katter, TNR och annat. Sen åker de runt med gulliga ord på FB. Det är för hemskt!

    NosPuss Sven och Signe

  2. Människor är i allmänhet väldigt aningslösa, kanske för att vi inte ”vill” se det hemska? Och kattungar är ju så söta… då kopplas tankarna bort på något sätt och man funderar inte över omständigheterna. Skönt ändå att se att bilden är snöfri, även om det inte är någon garanti…

    Kram från sr. Carina, klosterkatternas tjänarinna.

    1. Mjau… Min matte vill komma och lägga en varm filt om dem allesammans, lyfta upp dem och bära dem in i tryggheten och värmen! <3 TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *