Jag har haft en ”Nära-katten-upplevelse”!

Ibland kraschlandar en katt i ditt hjärta, säger Stora matte. Hennes röst innehåller en stor sorgsenhet. Vackra kattungen Tequilas mamma ZaraTuss var en sådan hjärtekatt, och sorgligt nog vet vi att det mötet var allt för kort. Men idag hände det igen: Stora matte träffade en katt som hon inte kan få ur tankarna!

Jo då, visst är kattungen Julle med det vita bröstet en skön syn, liksom hans båda helsvarta lurviga syskon! De kommer inte att ha svårt att få nya hem, tre pigga levnadsglada krabater…
tropiz
Men se en stund på mamma katt, Tropiz! Hon är sliten, flickan, av ett hårt liv i ett misärhem. Hennes öron är trubbiga, kluvna och fransiga, hennes svans är inte som den ska, och den långa lurviga pälsen tufsig. Livbojen berättar: ”Det var avföring överallt, där kattmamman krupit undan låg ett kattungeskelett!”

När Stora matte hälsade på Livbojen idag, busade de tre 4-veckors ungarna glatt omkring. Vilka glada popcorn! Mamma Tropiz vaktade dem från ett kryp-in i en prasseltunnel. Med ett dovt morr förklarade hon att hon skulle skydda sina ungar från den nya besökande människan med all kraft! Stora matte blinkade till Tropiz. Tropiz blinkade tillbaka. Den trubbiga nosen och det runda ansiktet – det var som att se ZaraTuss igen! Tiden stod plötsligt stilla. Stora matte fick en glad kattunge som nyss varit på lådan i händerna och den ungen hade ju varit duktig men oj så kladdig rumpan var?! Busungen skuttade in i prasseltunneln till mamma och på sekunden hade hon tagit ett tag om den och fixade rumptvätt. Stora mattes hand fick en slick av bara farten. Tropiz såg lite förbryllad ut men strök sig mot handen… ♥ Det var en äkta ”Nära-katten-upplevelse”!

Tropiz har verkligen haft det tufft men hon är en kärleksfull mamma. Vi räcker gärna ut Tassen till dig också, Tropiz! Livbojens konto är SEB (välj banköverföring) clearingnr: 5694, kontonr: 0187723 om du vill bidra! Om cirka 8 veckor är ungarna stora nog att flytta och då vill fina Tropiz också hitta sin trygga vrå i världen!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

2 reaktioner till “Jag har haft en ”Nära-katten-upplevelse”!”

  1. ,Vilken gullig berättelse! Kan inte Stora matte ha mamman som Landet-katt? Hon hade nog trivts hos er:-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *