Orkanen Sandy – även djurhem evakuerar

barc Det är gott att se hur många som ställer upp och räddar massor av katter och hundar undan stormen Sandy som nu drar in mot östra USA. På djurhemmens sajter lämnas goda råd hur man lugnar ett husdjur under storbarc2men, lastar det för flykt undan ovädret och tips om skydd speciellt för djurägare, eller hotell utanför riskzonen som tar emot dem som behöver evakuera med sina djur.

Här hos oss är vintrarna tuffa och stormarna sällan i orkanklass, men för många amerikaner är det självklart att ha stormskydd i anslutning till sina bostäder komplett med överlevnadsresurser för en tid.

Situationen är pressad eftersom vissa evakueringsplatser är endast för människor och har djurförbud – det lämnas av tusentals katter och hundar hos de djurhem som kunnat arrangera skyddade platser i allt från parkeringshus till industrilokaler utanför den bedömda farozonen. I New York gäller dock ”If you have been ordered to evacuate, please do not leave your pets behind. All evacuation centers in barc meatballNew York City are required to accept pets.” ASPCA rapporterar också: ”All pets are accepted on the subway, taxi and trains during evacuation!” från New York.

Det är mycket att tänka på i denna situation och dessvärre blir djur också övergivna. Hela djurhem måste också i sin tur evakueras från farozonen, BARC är ett av dem.

Undrar vad de tänker, alla katter som nu sitter i små burar och känner trycket av Sandy närma sig? Djur är ju känsliga för förändringar i väder och vind, och helt säkert darrar många!

SkaparKatten beskydda dem under tisdagen när Sandy anfaller!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

4 reaktioner till “Orkanen Sandy – även djurhem evakuerar”

  1. Usch ja, vi undrar hur de har det nu när Sandy har brakat in med full kraft redan. Vi tyckte det var skönt att vara inne i våra varma, sköna bäddar vid elementet igår när det blåste och regnade hela dagen. Fast den blåsten var ju ingenting i jämförelse.

    SkaparKatten, håll din tass över alla djur och människor nu.

    1. Mjau våra vindar är nog milda i styrka – har vi orkanstyrka i en tillfällig kastby i ”svensk storm” så är det max. Att ha full orkan slipper vi nog uppleva! NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *