Puh vilken dag!

Den började med att min kompis Puma i alla fall kom tillrätta efter att ha varit på vift i en vecka! Det var verkligen en lättnad, för vi har träffat Pumas gulliga matte och vet att hon verkligen är en kattvän med hjärtat på rätta stället och troligen oroat sig smått fördärvad över sin katt! Nu är det en ganska trött Puma som vilar ut, innan han måste ta itu med de två nya småsyskon som uppenbarat sig i det nya hemmet!

Så har jag dessutom haft Stora matte här på besök på grund av styrelsemöte på Örebro katthem. Hon kom igår och det har  betytt extra dagliga promenader minsann! Ibland är det bra att ha en reservmatte! På promenaden igår stötte vi på en rikligt överförfriskad herre med ölburk i handen (Och en hel kasse öl i reserv) som glatt vek ihop sig på trottoaren för att umgås! Jag kände direkt att han var en kattälskare och buffade honom ordentligt gosigt och han blev så lycklig och sa att jag var ”En verkligt schnygg kische! Mycket fin kische!”

Så kom ju de glada nyheterna att katten i Piteå som fängslats av polisen visade sig ha en familj som visst saknade honom! Och precis som jag trodde så bevisade också Kattakuten i Norrbotten, som tog hand om honom från polisen, att det var en hur trevlig kisse som helst! Oskar visade han sig heta, berättar Aftonbladet, och hade varit på rymmen i en månad. Det var nog därför han hade stulit mat här och där! Hoppas att han blir kastrerad och ID-märkt nu! *spinner*

Så tassade matte och Stora matte iväg på det där styrelsemötet på katthemmet runt kl 15 och kom inte tillbaka förrän kl 20 för det var massor att prata om!!! Ett tag trodde jag att Messopotamius och de andra kattnappat mattarna! Nej jag skojar bara – det är klart att det händer ju massor av saker på ett katthem och det är många katter som ska klappas och bjudas på gottis och sånt, och egentligen är det ju OK att de lånar min matte och Stora matte några timmar, när de inte har några egna människor ännu! Jag har ju tillgång till husse under tiden och mattarna på heltid annars, så jag menar verkligen inte att klaga! Men jag visar lite kattbilder från mötet i morgon – nu ska jag ha min lekstund och lite eget kvällsgottis! Tass på er!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

4 reaktioner till “Puh vilken dag!”

  1. Eftersom jag en gång i tiden gav Messopotamius hans namn (och var den som fångade in honom), så kan jag väl få korrigera lite. Just nu låter det som någon potatismosrätt, vilket inte var intensionen. Jag gav honom namnet Mezzopotamus. Anledningen till namnet skall jag väl inte skriva ut här. Men en snyggare förklaring är att tankarna skulle gå åt Egypten till och skulle kunna vara något faraonskt namn om man är lite kreativ i sin tankegång.

    1. Vår kära Mezzo bryr sig dock inte om namnets stavning – han bara är! Han är 100% katt och helt underbar! Efter den senaste perioden han varit hos en familj har han blivit så gosig! Och nu kniper det extra i mitt hjärta: Varje gång det kommer någon ned till katthemmet kommer Mezzo förväntanfullt och möter – han visar tydligt att han väntar IVRIGT på en särskild människa… Så ser han att den människan inte kommit och något sorgset kommer i blicken och Mezzo går undan… Mitt hjärta vill bara brista! NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *