Deras ögon stirrar sorgset klagande på mig

”To be destroyed” står det på FB-sidan ”Pets on death row”…
Igår fanns de här katterna ännu vid liv:

Idag är de troligen alla redan borta, kremerade och eliminerade… Amerikansk cat shelter-verksamhet är i vissa städer och under vissa perioder rena avlivningscentraler. Jag orkar bara titta på den här kattsidans länkar och bilder ibland – de får mig att må illa i flera dagar efteråt.

”Exam Type behavior:  Hissing, striking, tries to bite, we are not able to get near this cat, not eating, not able to treat.” Den här katten får inte en chans att lugna sig, att få hjälp – han klassas ut på en eller två dagar och får en enda sorts behandling: Avlivningssprutan!

Alla amerikanska katthem är inte så – det är ändå härifrån som både TNR och no-kill-policyn kommer. Ändå finns det så oerhört mycket förändringsarbete att göra på kattfronten, så väl i USA som här i Sverige. Så fortsätt stödja Ditt Lokala Katthem och hjälp till att säkra katters rätt till goda LIV! ♥

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

6 reaktioner till “Deras ögon stirrar sorgset klagande på mig”

 1. Jag blir så olycklig! Alla katter skulle få en ärlig chans! Vi måste höja våra röster för de blygaste, skyggaste, räddaste missarna… mitt hjärta blöder så för dem alla… alla de som aldrig fick en chans!

  Stora tårar
  Malin med extrastort hjärta för skyggisarna

  1. Mjau, det måste vi – hjälpa dem att få sitt jam att höras på riktigt!!! ♥ Tillsammans kan vi hjälpa! NosPuss Wikki

 2. Man blir förtvivlad! Hur kan en normalintelligent person inbilla sig att en vettskrämd katt skall bli tam på två dagar?!?

  Misstänker att ekonomi ligger bakom många sådana här tragedier – de har inte råd att ge katterna mer tid, mer omsorg. De är för många. Samtidigt tänker man att det skulle vara så enkelt att stoppa ”kattfloden” – t.o.m. tunga serier som Mutts och Mort Walker (Knasen m.fl.) agiterar ju för neuter/spay-policyn och vädjar om stöd till de lokala djurhemmen. Bara de som satt högst upp, de som har makten över budget och lagar, kunde lyssna!

  1. Men i grund och botten tror jag inte det bara handlar om pengar heller – det handlar om ett helt synsätt som bygger på nonchalans och likgiltighet ”Om jag skiter i problemet tillräckligt länge så går det över av sig själv eller så löser nån annan det”… Det finns inget tillräckligt bra straff för att ha slängt ut sin katt för att rättvisen ska ingripa, katten är oskyddad rättslös och sedd som värdelös. Innan det synsättet ändras så är verkligheten grym för en oönsakd misse! *sniff* TassKram Wikki

 3. Jag läste ngt så ohyggligt i min iphone tidigare under dagen på nätet att det var ngn *sjuk* kvinna som hade lagt ca 38 kattungar i en frys och fyst ihäl kattungarna, *GRÅTER*
  Sjuka individer som gör så, :(:(
  Kan inte katter få ngn chans i livet kan kan undra?

  Tassekramar

  1. Mjau, det finns så mycket skadade människor – tur att VÅRA klokt kattälskande människor också finns! De är guld värda! NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *