Dags att göra fläderblomssaft!

Det här receptet jamar jag i repris varje år vid den här tiden:

citronfladermellan
FLÄDERBLOMSSAFT som på Landet:

– Ta fram en rymlig bunke – vi kör med en 10-liters rostfri bytta
– Häll i ett helt paket på 2 kg strösocker
– Fyll på med 100 gr citronsyra
– Skölj och skiva fint 6 små eller 4 stora citroner och lägg i
– Plocka och skölj noga 50 st fläderblomsklasar och lägg dem i bunken
– Koka upp 2½ liter vatten och häll det heta vattnet över blommor och socker
– Rör om tills sockret löst sig och ställ kallt i 4-5 dygn
– Rör om en gång per dag

Sila bort fläder-blommorna och du får cirka 4½ liter koncentrerad saft
Frys in den koncentrerade saften i 3 deciliters plastbyttor – en sådan bytta ger lagom 1 liter utspädd saft  (Alternativt tillsätt 2 kryddmått natriumbensoat så håller sig saften om du häller den på flaska som förvaras kallt)

Lycka till!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

1 reaktion till “Dags att göra fläderblomssaft!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *