Rapport del 2: Äventyret i Västerås i onsdags!

Väl inne genom dörren fick alla en snygg Lupus kattkasse med tillhörande Goodies: Prov på Four Friends kattmat, Aptus pasta för ”Convalescent Cat”, hund(!)schampoo och mycket annat! Och efter att ha traskat uppför massor av trappor det bästa av allt:
Där stod världens goaste kattvän Susanne och tog emot mig med ett glad ”Hej Wikki! Å vad bra att du kommer!” och jag fick en stor kram!

Och titta noga på bilden, ser ni vad hon har på jackan???! Hittekattsbandet! Vilken tur att jag tagit med några stycken, för det var många som ville ha!
Så började den spännande föreläsningen och vi lyssnade noga:

Susanne berättade om hur våra urfäder ökenkatterna än idag stort påverkar katternas liv och beteende trots att vi numera lever som huskatter och sällskapsdjur, och vi fick veta mer om alla de tretton grundbehov som styr en katts dag. Att lyssna till alla dessa fakta var fyllt av igenkännandets glädje och Susannes exempel från sina egna katter och kattupplevelser lockade till många skratt men även till tankfulla miner!

Mest av allt fastnade jag för Susannes analys om hur så många som vill skaffa katt börjar med att spalta upp sina önskemål för den blivande familjemedlemmen ifrån fel ände, genom att säga ”Jag vill ha en röd katt!”, ”Jag ska ha en kattunge!” eller ”Jag vill ha en siames!” istället för att först noga tänka efter ”Vad för slags människor är vi och vilket slags hem har vi att erbjuda en katt?”

Är man t ex en stillasittande person som vill ha en gosig knäkatt med loj fason, eller är det en stojig 4-barnsfamilj med hund som behöver en tuffingkatt att tåla lite ståhej? Är man hemma mycket och kan matcha en aktiv katts behov, eller fungerar det rörliga moderna livet med resor att ha katten med i?! Det viktigaste av allt är ju att kattens behov och familjens förmåga att passa ihop med dessa behov är ett betydligt viktigare kriterie än om katten har rätt färg för att matcha inredningen!

Mjau, det blev mycket att tänka på, och i pausen fick vi jama med Agrias trevliga representant, få en fika och mingla med massor av kattvänner!

”Varför gör katten så?!” passade både raskatter och hittekatter och alla slags kattmänniskor! Nu väntar vi bara ivrigt att få höra när och var vi kan få chans att höra Susanne igen – hon avslöjade att det så småningom kommer en föreläsning nr 2 som handlar lite om ”Varför gör kattmänniskor så?!” ungefär. Den ser vi fram emot!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

6 reaktioner till “Rapport del 2: Äventyret i Västerås i onsdags!”

    1. Det kommer säkert ni också att gilla! Susanne gillar att få komplicerade beteendefrågor i samband med föreläsningarna, kan vara bra att veta! NosPuss Wikki

  1. Åh, den där föreläsningen hade Matte så gärna velat höra. Kan inte Susanne komma lite mer här neråt våra trakter och tala, det hade varit så kul. Vi har hennes bok iallafall, där står en massa klokt och igenkänningsfaktorn är hög.

      1. Såg där att hon skulle vara i Växjö snart, det hade kanske funkat om det inte varit på en onsdag då Matte har ridskole lektion på kvällen. Typiskt!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *