22 mils resa i ett iskallt släp…

Katter under motorhuven och katter som fripassagerare i diverse forden kommer lite då och då, i synnerhet under den kalla årstiden då frysande missar söker sig till skyddade eller varmare kryp-in… Katten Klas gjorde en 22 mils resa inkrupen på husse Fredrics skotersläp under resan från hemmet norr om Älvsbyn till fjällstugan i Arjeplogstrakten, berättar Piteåtidningen. På plats i fjällstugan saknades kattmat så husse kokade röding till Klas – jag tror inte att han kan ha haft något emot den kosten?! Men efter tio dagar till fjälls tyckte Klas det var skönt att få åka hem igen! Vilken tur att han inte hoppade av skotersläpet under tankningen i Arjeplog!!!

Du kan läsa artikeln HÄR om bilägaren som lämnade en motorkrånglande bil på service i Norrköping varvid serviceteknikerna hittade en cirka 4 månaders kattunge under huven! Och HÄR är bild på kattungen Caddy som dök fram under huven påp en bil som besiktades på Bilprovningen i Ånge. Detsamma skedde med en hyrbil som skulle servas hos Nybergs Bil i Jönköping – där dök en liten svartvit kattunge fram. Den kunde lyckligtvis återföras till sin ägare. Härligt med dessa bilservicesställen som tar hand om vilsekomna små katter med hjärtat!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

2 reaktioner till “22 mils resa i ett iskallt släp…”

 1. Men vilken tur alla kissarna verkar ha haft. Klart Röding i en vecka är ju inte fel förståss. Undrar om kissen fick vara utanför stugan eller om han låg framför brasan hela veckan. För övrigt vet jag en katt som gömde sig bakom ett element i en husvagn på en frömmande camping en gång. Hela campingen letade efter honom. På kvällen när det regnat färdigt och alla var helt slut och lessna så kröp han fram, sömnig, kelen och lite småsugen på mat.

  1. Mjau, jag skulle tro att han hade det gott i stugan – matte hade kommit dit med kattmat några dagar senare som tur var! *kattleende*
   Oj den katten i husvagnen var lurig…
   Har varit med om jourhemskatter som skulle till veterinären och gjort sig osynliga just då. Vi funderar fortfarande på hur och var!
   TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *