Undrar hur Tiffany mår idag?

Alla tidningar skriver om den härliga räddningen av dräktiga Tiffany, som suttit 6 dygn i en tall och räddades ned av en duktig arborist. Det är en tufsig vacker flicka som kramas kärleksfullt av sin familj när hon kommit ned:
Men jag blev lite orolig när man beskrev ”skrovmålet” som väntade henne… En utsvulten katt ska INTE ha något skrovmål ALLS! Det kan bli total chock för den tomma magen och ställa till problem, om än i alla välmening…

Katter som varit utan mat länge ska matas ytterst försiktigt i början med små små portioner skonsam mat, men med täta intervaller. Magen måste få mjukstarta! Något av det viktigaste är också att se till vätskebalansen, och kanske låta katten börja med att dricka den typ av vätskeersättning som innehåller lite salt och druvsocker. En äggula utvispad med en aning vatten är också snäll inledning med mycket näringsämnen. Men man får absolut INTE  börja med en överfylld skål torr- eller blötfoder och massor av kattgodis! Då är risken stor att det blir lös mage och kräkningar. Några smakbitar kan gå bra, men som sagt: Små portioner ofta gör att den svultna katten bättre tillgodogör sig maten!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

6 reaktioner till “Undrar hur Tiffany mår idag?”

    1. Mjau, eller kanske redan visste om sådana där saker! De borde låta sin kisse få en veterinärkontroll med tanke på de väntade bebisarna, i vilket fall som helst. NosPuss Wikki

    1. Mjau, jag har en känsla av att du tar god tass om matte och att hon är lycklig med det!!! ♥
      TassKram Wikki

  1. Vi tror att det är journalistens uttryck för att orten kommer få precis det hon behöver och förtjänar. Alla ni som läser den här eminenta bloggen vet ju att de som inte är uppfostrade av oss katter lever i sin alldeles egna verklighetsfrämmande värld. Dessvärre 😐

    1. Mjau – sedan finns det ju ett och anat guldkorn som bryr sig. ♥ Det gäller att leta reda på dem! TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *