Stor Djurskyddskonferens i Stockholm idag!

Så här står det i inbjudan till pressen:

Pressinbjudan: Förslag till ny lag huvudfråga på djurskyddskonferensen den 1 december

Denna vecka presenterades ett förslag till ny djurskyddslagstiftning. På Jordbruksverkets djurskyddskonferens möts myndigheter, branschorganisationer och intresseorganisationer för att sätta fokus på det nya förslaget och på andra aktuella frågor inom djurskyddsområdet.

Årligen ordnar Jordbruksverket en konferens där olika frågor kring djurskyddet lyfts. Djurskyddskonferensen har blivit en viktig mötesplats för aktörer inom djurskyddsområdet och den här gången är antalet deltagare rekordstort med cirka 400 anmälda personer.

I dagarna har landshövding Eva Eriksson lagt fram sitt betänkande om en ny djurskyddslagstiftning till landsbygdsminister Eskil Erlandsson. Förslaget till ny djurskyddslag är en av huvudfrågorna på konferensen, men även djurskyddskontroller och projektet Oskar som ska förbättra effektiviteten och samsynen i kontrollarbetet får stort utrymme.

Djurskyddskonferensen hålls torsdagen den 1 december från klockan 10 till 16 i Aula Magna, Frescativägen 11 i Stockholm. Journalister är välkomna att delta på konferensen. Ingen föranmälan behövs.

Det såg helt annorlunda ut vad avser inbjudan till allmänheten och andra intressenter, där krävdes föranmälan senast 1 november för att få vara med! Programmet ser i alla fall ut så här:

  • Presentation av den nya utredningen av Djurskyddslagstiftningen – Utredaren landshövding Eva Eriksson.
  • Redovisning tre metoder att kontrollera djurskydd: Konventionell djurskyddskontroll, systemen Welfare Quality och Fråga kon – Projektledare professor Kristina Dahlborn, SLU.
  • Redovisning av projekt angående riskbedömning av djurvälfärd, RAWA – Universitetslektor Jan Hultgren, SLU.
  • Rapport från projekt Oskar, förbättring av länsstyrelsernas djurskyddskontroll – Projektledare Johan Loberg, Jordbruksverket.

Hoppas att våra starka aktörer från katthemmen är med och visar hela Tassen! ♥

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

6 reaktioner till “Stor Djurskyddskonferens i Stockholm idag!”

  1. Jam, visserligen var det en bild på en katt på stora duken och era representanter fanns med. Men det finns mer att hänga i julgranen på denna blogg, än från utredningen……

    1. Mjau vilka eller vilkas kulor man ska hänga – hm i granen – kan ju därmed diskuteras?! *fniss* TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *