Vem kan rädda Ozzy och Bella?

Kan du hjälpa oss med att hitta ett hem till röda Ozzy och sköldpaddan Bella?

Ett nödrop kommer i min mail från min vän i Bandhagen, Stockholm:
En granne på gården ska flytta. Han har två katter, mamma (Bella) ca 12 år och son (Ozzy) ca 10 år. Båda lätt överviktiga MEN så sociala, följer den som de känner som hundar. Båda är vana att vara ute och se sig om på egen tass. Alltid alerta och glada att hjälpa till när vi planterar, krattar och rör oss ute. Kommer springande när man kallar på dem.

Lägenheten dit deras husse ska flytta ligger nära en mycket trafikerad väg och han kan inte ta med katterna. Han har gjort tappra försök att hitta nytt hem till dem, utan att lyckas. På fredag har husse en tid hos veterinären…. Önskar så att dom fick fortsätta leva, tillsammans.

Jag kan förmedla kontaktuppgifter via mail! Katthemmen i Stockholm har tillfrågat och har fullt tyvärr..

Visst påminner Ozzy om vår kompis Mezzo som fanns på Örebro katthem?!!

Vet du någon som skulle viljaha ett par stadiga gamlingar, som vill kunna vara utekatter i en trygg miljö? ♥

 

 

 

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

15 reaktioner till “Vem kan rädda Ozzy och Bella?”

 1. Mejla omedelbart Shalini på Kattjouren. Facebook förståss. Hon brukar konna fixa hem åt sådana här missar fast tiden är knapp.
  Nalle

 2. Nej!! Man avlivar inte två gamla trotjänare! Varför inte låta dem följa med till nya bostaden och se hur det går? Gamla utekatter brukar vilja vara inomhus mer med åren. Annars kan kanske din vän ge dem ett hem, han verkar ju väldigt förtjust i dem och det skulle innebära att de fick stanna kvar i en trygg miljö?

  1. Mjau min kompis har allergisk man tyvärr – annars hade det redan varit fixat…
   Kneppigt sånt här! *suck* TassKram Wikki

 3. Hallå!
  det verkar inte vara den trafikerade vägen som är problemet utan ’min kompis man är allergisk’?????????????? då får väl din kompis flytta till annat boende, eller varför inte beställa en tid för avlivning av kompis och den där mannen’…. jag kan ge exempel på flera som ställer upp på det….. nejdu, nu får du skärpa dig…. visa kurage och att katterna betyder så pass mycket efter alla dessa år att tar dom med och ber kompis ses sig om efter annat… lite stake tack!

  1. Du har nog totalt missuppfattat situationen, Johnny!
   1) Det är inte min kompis som äger katterna, utan hennes granne som ska flytta. Och vägen vid nya hemmet är ett problem eftersom dessa är vana utekatter.
   2) Min kompis har redan tagit in så många katter som hon får ha, trots sin allergiska man – annars hade hon tagit in Bella och Ozzy också, det kan jag lova!
   3) Du tycks ju ha stake och åsikter, så vänligen infinn dig i morgon bitti i Bandhagen, där du har ett par katter som vill att du adopterar dem! Eller?!
   TassKram Wikki

  2. Johnny, håller med dig om att katterna ska få följa med till nya boendet! Men kritisera inte grannen som är den som efterlyst hjälp på bloggarna!

   1. Mjau – och det finns en plats för dem längre fram, men lösning måste hittas tills dess… Kattjouren jobbar med det! TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *