Jag fick en hälsning från Arvika!

Alldeles nyss kom en kommentar som gjorde mig så innerligt glad:

Hejsan svejsan,
Ville bara skriva att jag var en av de tre pojkarna som räddade katten och katten är nu hemma och myser.
Min modiga vän som gick ner i vattnet hälsar tack så mycket för att du uppskattar vad han gjorde, för på skolan efter händelsen fick vi alla tre utskällningar pga att vi tog ett eget initiativ och missade halva skoldagen.
Så det värmer att höra att ni uppskattar det han gjorde :)
// Philip

Tack Philip!  Det är inte svårt alls att svara då:
Mjau, jag kan lova att för oss som jobbar med att hjälpa katter som råkat illa ut på olika sätt så är detta ingripande något som vi betraktar som storartat, modigt och osjälviskt. Kanske är det så att era lärare/föräldrar skällde för att de blev rädda i efterhand – vuxna reagerar ofta så när de inser att deras älskade ungar varit i fara! Det blir en chock liksom…
Jag är dock å kattens vägnar oerhört glad att ni tre tillsammans förstod att värdesätta och rädda dess liv – jag höjer min tass och gör katternas hedershonnör!
NosPuss från bloggkatten Wikki med många kattvänner som instämmer!

Jag är nämligen helt säker på att varenda bloggkatt jamar med!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

22 reaktioner till “Jag fick en hälsning från Arvika!”

 1. Här jamar vi instämmande och gör svanshonnör för Philip och hans vänner! De borde absolut ha en hedersmedalj för sin insats! Man blir så varm i hela hjärtat när man läser om tvåbeningar som gör allt för att rädda oss djur, tänk om de ändå vore fler..
  massor av nosbuffar och tasskramar till hjältarna!

 2. Vi bloggar inte men vi gör också tasshonnör för dessa modiga grabbar som visade civilkurage! Det har vi förstått inte är så vanligt bland tvåbeningar, så ett extra Kurra
  för er.

 3. Killar som tar initiativ av det här slaget bör uppmuntras och berömmas istället för att kritiseras. Jag utgår från att killen som gick ner i vattnet hade förankrat sitt beslut hos sina kokmpisar och att alla hade lovat att hjälpas åt. De förstod nog alla att viss fara förelåg men gjorde bedömningen att de skulle klara situationen, vilket de också gjorde. Såna här killar komemr bli utmärkta kattägare så småningom. All heder åt dem!

  1. Mjau – över huvud taget tror jag de har en vakenhet och en empati som gör dem till goda människor över huvud taget. Civilkurage tycker jag om – och jag hoppas att alla är stolta över dem! NosPuss Wikki

  1. Mjau, nåt i den stilen! Eller åtminstone ett hedrande omnämnande på skolans hemsida!!!
   TassKram Wikki

  1. Mjau, jag vet ju hur otäckt det bara är med vatten i badkaret – hur ska det då inte vara att kliva ned i en iskall älv???! Supermodigt! NosPuss Wikki

 4. Heder till killarna som vågade rädda kisses liv!!!
  Vi håller med om att de borde få medalj och inte utskällning.
  Vi hoppas att de som skällde på dem får läsa bloggkatternas tacksamma kommentarer om att de vågade ta egna initiativ!

  =^.^=

  Nosbuffar

  1. Mjau, det skulle skolan och andra vuxna se – hur mycket beröm det borde ha blivit istället! *suck* TassKram Wikki

  1. Det kanske är så att någon klok person nser det och fixar det ändå?!! ♥ Jag hoppas att skolan vaknar till och tänker om! TassKram Wikki

 5. Ända ifrån Rom så instämmer jag att killarna ska rosas och inte risas för sin insats. Jag tror att de blev utskällda för att de vuxna blev rädda. Utan civilkurrage så kommer omvärlden att bli en avskyvärd plats.

  1. Precis – vad världen behöver är människor med goda hjärtan – och de ska uppmuntras! NosPuss Wikki

 6. Tror också utskällningen var p.g.a. rädsla, men civilkurage av detta slag ska absolut belönas nu i efterhand tycker jag! Bor i Arvika jag med 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *