Att få komma hem

httpv://www.youtube.com/watch?v=OIDa7bgePAk&feature=feedrec_grec_index
Alltför många kattungar tassar ensamma och skyddslösa i vårt land. De finns såväl i som utanför städerna, ofta så osynliga att ingen människa ens anar att de finns! Tyvärr fungerar de utegående katternas vardagliga liv så att när ungarna är stora nog att klara sig själva, så slutar kattmamman att förse dem med mat. Ofta är en okastrerad hona redan dräktig igen och har besvär nog med att klara sig själv. Ungen/ungarna knuffas iväg till ovissa egna liv.

Striden för livet handlar för dessa unga katter inte bara om att få mat för dagen – det handlar om att klara sig från trafiken, konkurrensen från andra mer erfarna utegåeende katter, sjukdomar och skador, hotet från rävar och andra rovdjur, misshandlande människor och så den obönhörliga kölden!

Kylan i en svensk vinter räcker det nämligen inte med en tjock vinterpäls för att klara… Snön lägger sig tjock och hindrar katten från att jaga möss eller byten, eller hitta annan mat, både mat och vatten fryser till is och blir omöjlig att äta. Öron, ögon, svans, nos och tassar får förfrysningsskador – att hitta varma och torra kryp-in eller skydd är inte heller lätt. Under perioder med växelvis kyla/tö är läget ännu mer bekymmersamt om katterna blir våta eller deras gömställen fuktiga.

Men du kan göra en insats! Du kan hjälpa en liten kattunge att få bli varm, torr och trygg genom att stödja ditt katthem! Kanske du kan vara jourhem eller fadder, kanske du kan komma som volontär och hjälpa till med det praktiska, för alla behövs! KOM IDAG!

På katthemmens hemsidor finns uppgifter om ”Öppet Hus”-tider men du kan också ofta efter telefonkontakt boka besök på andra tider! Länkar finns i min sidokolumn till många katthem. Välkommen!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

8 reaktioner till “Att få komma hem”

  1. Du är klok som en katt Wikki. Många ansvarslösa människor skyddar sig med uttryck som att ”en katt klarar sig alltid” eller ”en katt har nio liv”. Vi som jobbar med katter vet att det inte alls är sant. En katt har ETT liv. De klarar sig inte alls alltid. Jag säger som Wikki: stöd ditt lokala katthem!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *