Till Sigges minne


Vem som lagt en minnesplatta vid katten Sigges favoritplats utanför Pronova vet ingen – men det var någon som inte ville vänta på att en staty skulle komma till stånd. Med tassavtryck i guld a la Hollywoods ”Walk of Fame” pryder den sin plats i alla fall! Tack, okända kreatör, plattan är mycket uppsKATTad!
NT skriver att plattan finns utanför entrén till ProNova på S:t Persgatan i Norrköping, för den som vill tassa dit och titta! Jag skulle inte bli förvånad om där just nu samlas både ljus och blommor till Sigges minne…

Så i kväll tänder jag ett ljus för Sigge, Andrea och andra katter vi saknar! *buff*

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

12 reaktioner till “Till Sigges minne”

 1. Så fint att Sigge hedras! 😀
  Han verkar ha varit en underbra katt! ♥

  Wikki, har du några tips och råd om hur vi ska få Lurrvar riktigt rumsren? Just nu kissar han under sängarna och dylikt och det är inte så fräscht… Dock går han på kattlådan OCKSÅ!? *fattar noll*
  Däremot har han blivit modigare och är framme mer nu, jättekul! 😀

  1. Hmmm – kissar Lurrvar ofta ofta? Små skvättar eller stora pölar? Springer han och droppar smått ofta kan han ju ha urinvägsinfektion och behöva lite medicin…
   Kan det vara så att han aldrig haft toalåda utan levt ute och kissat i naturen, då kan det ta lite tid att fatta lådan. En sådan kisse får man vakta ungefär som när man toatränar små kattungar, ha ögonen på den och när det börjar verka misstänkt kissdags så sätts misse i lådan och ge massor av beröm om det blir något. Inte godis men klappar och beröm. Låna lite extra toalådor och ställ ut på de ställen dit han går? En kattkompis jag läst om hade FEMTON kattlådor ett tag och decimerade sedan antalet successivt – när det var faktiskt fem lådor kvar på fyra katter så blev bredvidkissandet löst! Det visade sig att alla katter gärna bajade i vilken låda som helst – men det var jättepetigt mellan dem vilken som kissade i ”sin” låda! Ibland kan det vara idé att ha två olika sorters kattsand också – visa katter gillar vissa sorter mer och sköter då lådan bättre. Ofta går det åt att studera kattens beteende innan olyckan sker. Själv kan jag markera missnöje genom att lämna en klutt utanför vår kattlåda om jag tycker att den inte är tillräckligt ren – jag är ganska kinkig på det. Allt ska gå att gräva ned djupt, om ni fattar!
   Ett råd ska vara att tvätta med citron där katten inte ska kissa – men om Lurrvar gillar platsen under sängen så vill han kanske inte ha citrondoft där? Att ställa matskålar ivägen är ett yttterligare tips. Katter vill inte gärna ha mat, toa och vatten på samma ställen!
   Om Lurrvar är framme mer och känner sig tryggare så kanske problemet ger sig ändå, hoppas jag!
   Kanske ni andra kattvänner har fler tips?
   NosPuss Wikki

 2. Vi har tänt ljus för Andrea och Sigge ikväll. Mamma läste i tidningen att det fanns förslag om att starta en fond till hans minne. Det tycker vi är en väldigt bra idé. Vi hoppas att pengarna kommer att gå till Östgötakatterna som arbetar så mycket med hemlösingar.

  *med sorgset morrhårsdarr*

  1. Mjau, en fond vore ju en fin idé! Det finns så MÅNGA behövande missar! Skönt dock att vi alla kan hjälpa varandra! NosPuss Wikki

  1. Mjau, tänk hur mycket en liten katt KAN GÖRA SKILLNAD! En enda katt kan påverka människor så mycket till något gott! Det är underbart! NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *