Ofattbart kattmord i Södertällje!

Med stigande förvåning läser jag LT:s och Aftonbladets artiklar om den 13-åriga innekatt, som, efter att av okänd anledning ha attackerat sin åldriga matte, slaktades med kniv av tre grannar! Hur är det fatt med världen?

Sorgliga fakta är att den gamla damen verkligen anfallits och bitits och rivits illa av sin katt. Bilden i LT visar detta– men att därför gå så långt som till att knivdöda den arma katten är att  gå långt mer än nöden kräver, och rent djurplågeri! Man gör inte så här mot ett husdjur man haft i 13 år – oavsett antal bett!

Kattens matte tog sig chockad och blödande in till en granne, som ringde SOS Alarm, som inte erbjöd någon hjälp, och polisen, som inte heller engagerade sig i ärendet. När grannen gick in i lägenheten satt katten morrande under sängen.

Jag undrar bara: Hade man inte kunnat hejda sig där? Kört den skadade personen till sjukhus och låtit katten sitta kvar under sängen och lugna sig under tiden, sedan tagit kontakt med någon som kunnat på ett proffsigt sätt fånga in katten och tagit den till vård? För en katt som plötsligt beter sig så här har drabbats av något!

Och jag kan med fasa föreställa mig den skräckscen det måste ha inneburit att 3-4 personer jagat en redan upphetsad och manisk katt runt i lägenheten i syfte att döda den! Fyyyy!
Jag hoppas att de blir polisanmälda för djurplågeri!!!!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

20 reaktioner till “Ofattbart kattmord i Södertällje!”

 1. Uschjam, att människor inte fattar bättre. Såklart det inte stod rätt till med katten om den plötsligt anföll sin Matte som haft den så länge. Man undrar ju om kattens matte verkligen ville att det skulle gå så med katten. Stackars kisse som inte ens fick en chans att visa vad som var fel.

  1. Mjau, det känns som att alla handlade i chock, och det ska man inte göra. Man kan ju också fundera på hur killarna (det var till 100%s säkerhet killar!) med kniven mådde efteråt? Hur mår en kattdödare?! *sniff* TassKram Wikki

 2. Undrade också över det där. En katt blir ju inte galen utan anledning och de bör ju lugna ner sig. Visserligen har jag varit med om att en katt utan, för mig uppenbar anledning(!), rivs/biter rätt rejält men aldrig i den omfattningen att den inte lugnar ner sig igen och blir hanterbar.

  Tror nog att man inte tänkt rationellt här. 🙁

  1. Mjau, jag gissar att i dagsljus en tid efteråt så är det många ångrade beslut. Tyvärr hjälper det inte den stackars katten!
   Stora matte och matte har också varit med om ett antal kattanfall – men det har alltid funnits en anledning: Smärta, rädsla och ovan hantering. Men inget man avlivar katterna för, utan ser till att de får hjälp istället. Själv bits jag rätt bra om någon tar och lyfter mig på fel sätt…
   TassKram Wikki

 3. Husse undrar om man inte kan göra en anmälan själv. För det anmäls ju annars till både höger och vänster för ingenting. Någon som kan något som kanske kan förklara?

 4. Usch fy *ryser och blir sorgsen* på en och samma gång. Det här är ofattbart. Jag tror inte på att kissen bara bestämde sig för att bli sådär obalanserad, det måste funnits varningsklockor, något som utlöste det hela.. Man hade kunnat göra annorlunda. Och de där grannarna.. Hade dem varit mina så hade de sprungit.. Djurplågeri är bara förnamnet! Jag håller med dig Wikki! Det är så himla onödigt att det ens kunde ske 🙁

  1. Om detta varit en aggressiv hund så hade inte någon ens tänkt tanken att ta fram kniven! Men en katt!? Visst är det sjukt! *morrar*
   NosPuss Wikki

 5. Jag undrar precis som Sippo – hur fungerar det med att göra anmälan, vad krävs?
  Jag satte verkligen frukosten i halsen i morse när jag läste lokaltidningen och såg det där. Stackars, stackars misse. Först stressen över vad det nu var som fick honom att reagera som han gjorde och sen paniken av att bli jagad av främmande män med kniv och till slut dödad. Om ändå hans matte haft lite mer kunskaper och framför allt lugnat ner sig själv, sen gett katten en chans att lugna sig och sen tagit den till veterinären. Min gissning är att den var sjuk/hade ont. Hela händelsen känns så fruktansvärt onödig och man blir alldeles gråtfärdig när man går in och läser alla kommentarerna både i LT och AB, inte så konstigt att världen ser ut som den gör om det finns så många empatilösa oförstående människor. *snyft*
  *nosbuffar*

  1. Mjau, det krävs nog inte mer än att någon ringer polisen och begär att få göra en anmälan. De ska kunna tala om hur man förfar i övrigt. Kattens matte finns ju på bild och är säkert inte svår att spåra. Sedan uppdagar de ju lätt resten – vilka som dödat katten etc. *ryser*
   Varför ska man behöva läsa om sånt här? Det borde inte ens ske! *sniff*
   TassKram Wikki

 6. Hej Wikki!

  Ring upp polisen i Södertälje och fråga om det gjorts ngn anmälan om djurplågeri ang de som knivdödade katten, om inte, gör en anmälan. Det står en fritt att göra. Sen visar det sig om polisen tycker det är mödan värt att utreda, annars finns ju djurpolisen som kanske kan veta bättre om ärendet. Varje dag läser man numer om tragiska öden för många av våra husdjur, jag blir så ledsen över att tillhöra en art där uppenbarligen så många är så empatilösa, samvetslösa och definitivt inte har hjärtat på rätta stället, vad är det för fel på folk. Tappar tron….

  Bascos matte

  1. Mjau, det är ju så märkligt att det finns personer som kan känna sig så hotade av en enda katt – att de måste vara tre och ta till kniv? *darrar*
   Hur panikslagen var inte den arma katten? Vem vet vad katten dessutom varit med om innan?
   NosPuss Wikki

 7. Matte här!
  Alltså, skulle jag knivdöda min katt som jag hade för en del år sedan, BARA för att den råkade riva mig så jag knappast kunde gå på mina ben, så jag fick åka in till akuten för att få stelkrampssprutor, SÄLLAN!!!!!!
  Vad är det för idioter som gör på detta sättet, GRRRRRRRRR
  FY F****************N
  LEDSEN man blir när man hör och läser vad det finns för idioter på denna jord :(:(
  Den katten som jag då hade, hade blivit skrämd för en annan katt, så därför tror jag att den blev rädd och klöste mig, men jag lät katten lugna sig så sedan blev det bra igen med missen.
  Jag fick väldiga rivsår efter ^*ATTACKEN* Men INTE gjorde jag illa katten flör det, SÄLLAN.
  *GRÅTER* när man läser och hör idioter som beter sig illa : (:(:(

  Tass tass

  1. Mjau, en skadad eller rädd katt kan riva väldeliga. Men de här snubbarna gick verkligen för långt. Tanten var ju i säkerhet hos grannen, så varför bråka mer med katten? Tokigt.
   *skakar på huvudet*
   NosPuss Wikki

 8. Man kanske inte ska spekulera… men i mina öron låter det som att katten kan ha fått någon form av demens? Eftersom människor kan bli plötsligt aggressiva av demens så borde detsamma gälla djur. Och vem fanken skulle ge sig på att börja jaga efter en dement…? Med kniv?

  Jag tror inte att samma människor som dödade katten skulle ge sig på en gammal, dement människa. Varför? Antagligen för att gamla människor betraktas som värnlösa, och att det är fult att ge sig på dem. Så varför skulle det vara ok att göra såhär mot ett djur? Tycker att knivpersonerna borde skämmas.

  1. Mjau – det här var lite som att slå mygg med dynamit – överdrivet. Men jag hoppas kissen hann riva dem rejält ändå, och att de såren svider idag! *sniff*
   TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *