Hade katt bunden – i tre år?!!

Ibland blir jag förtvivlad över människors dumhet, arrogans och grymhet – men mest av allt sörjer jag den stora flocken människors VALDA BLINDHET… Skånskan skriver om Länsstyrelsens inspektion hos en kvinna i Ystad, som anmälts för att ha haft sin katt bunden ute i trädgården året runt, och det visade sig att katten suttit bunden i TRE ÅRS TID med ett koppel på bara en och halv meter!!! (OBS, bilden föreställer en annan katt, fotograferad i Kina.)

Min första tanke är: Vad kattsingen skulle människan med katten till över huvud taget, om den bara fick sitta där bunden ute, vid en otillräcklig smutsig koja, året runt? Det kan ju knappast ha fyllt någon vettig funktion för henne?!

Nästa tanke är: Stackars katt – det är förbjudet att hålla katter permanent uppbundna i Sverige, och vad det arma djuret skulle ha för glädje av livet med en rörelseyta på ynka 3 meter totalt, det plågar mitt hjärta. Att dessutom vara bunden så, såväl i vinterns kyla som sommarens hetta, det är för mig ett obeskrivligt kattplågeri.

Men slutligen: Var fanns alla andra människor som borde ha sett och ingripit? Och borde ha gjort det redan ANDRA DAGEN katten satt bunden???! Inte efter tre år, och INTE, som Länsstyrelsen i Ystad hela TRE VECKOR efter anmälan – ytterligare tre veckor av meningslöst lidande för en katt!

Fast det var väl bara det: Det var ju ”bara” en katt. Heta tårar av uppgiven sorg faller från min nos…

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

10 reaktioner till “Hade katt bunden – i tre år?!!”

 1. FRUKTANSVÄRT *Gråter blir förtvivlad arg ledsen & förstår INTE att ingen ingrep när ägaren var totalt Hmm jaa just dé………..
  /Ta hand om Dig goa Wikki NosePûss

  1. Mjau, det gör mig så ettrans ilsk: Varför är folk så förjamat tafatta och ingriper inte? DIREKT!!! Inte efter 3 år och 3 veckor!!! TassKram Wikki

  1. Mjau, den frågan är ni inte ensamma om att ställe – vad katten har hänt med katten, och hur mår den stackaren??? TassKram Wikki

 2. J*vla kärring rent ut sagt. Bind fast henne vid ett träd i tre år och se om hon tycker det är så himla kul.

  Jag själv är ute med min matte i koppel och går som om jag vore en hund (nästan), bara för att jag är en fin raskatt och innekatt. Och när vi hälsar på mattes föräldrar om sommaren så har jag en lina på 10 meter som används då vi sitter i trädgården och jag är ständigt under uppsikt så jag inte trasslar in mig runt trädgårdsmöbler och liknande. Plus att jag då kan gå in i huset när jag vill.

  1. Mjau, väldigt kloka människor som har uppsikt hela tiden när du är ute i löplinan, för det kan ju vara ruskigt om man skulle trassla in sig! Vi brukar vara ute med fem meters rullkoppel men jag får aldrig klättra högre i träd än matte kan nå/eller klättra själv/ och inte gå in under buskar och sånt där hon inte skulle kunna räcka ifall jag trasslade in mig i nåt. Och då fungerar det ju bra! TassKram Wikki

  1. Nej *sniff* det får man verkligen inte! Hoppas någon kan få denna människa att fatta det?! TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *