Han som dansar med rävar

Stora matte flög hastigt upp i gryningen i morse, för räven skällde hest precis nedanför hennes öppna fönster. Det är ett ganska typiskt rävljud man ofta hör på Landet, men inte precis så nära kanske. Hon kikade ut och fick se en ung rödräv på gräsmattan, fem meter från fönstret. Och lika röda Ville!

Han kom bekymmerslöst strosande ut ur havren i åkerkanten och gick rakt på den oroligt skällande räven som hukade sig och visade tänderna… Vilket Ville inte brydde sig ett skvatt om – han borstade inte ens upp svansen det minsta utan tittade lite förstrött på räven som gjorde sig så platt som möjligt. När det var en knapp meter mellan dem ändrade Ville riktning ungefär som om räven inte existerade ens, och gick till altandörren för att bli insläppt! Han kan ju knappast ha blivit halvblind och missat räven som skällt massor?! Och hans första jam till Stora matte var inte ”Burr vilken räv!? Fräs!” utan ett typiskt VilleCoolCat-buff och så raka vägen till matskålen… Nonchalant som en PlayCat! Puh!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

10 reaktioner till “Han som dansar med rävar”

 1. Ville ville väl inte grisa ner sina nyputsade tänder … tror vi! Undrar SÅ vad räven tänkte … måste nog gå i terapi, stackaren!!
  Nospuss till VilleCoolCat

  1. Mjau, rävstackaren drog iväg så det bara rasslade i havren när Stora matte öppnade dörren. Och Ville betedde sig som att han bara sagt hejdå till en lekkompis.. NosPuss Wikki

  1. Mjau, hon höll allt Ville ganska hårt i famnen och suckade ”Vad är du så gangsternonchalant jämt för?!!?” men han bara kurrade och sa ”Klia lite mer där till höger tack!” – han bara är sådan! NosPuss Wikki

 2. Vilken ofantligt vacker bild! Jag trodde nästan att det var en målning…

  Förstora och upp med på väggen! 🙂

  1. Mjau, tack! Bilden är tagen i kvällsdimman efter 25 mm åskregn i tisdags! Ville sitter på kanten av fågelbadet av naturligt formad sten, som matte hittat. I trädet hänger vit lobelia, och i rabatten är det violkungsljus och stormhatt! NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *