Semester/sommarkatt på finurligt och bra sätt…

Från olika håll har jag fått tips om hur man faktiskt kan ha en sommarkatt – och matte påminner mig om att hennes egen katt Semlan faktiskt var ”sommarkatt” för länge sedan! Låter det konstigt? Bäst att jag förklarar:

Ett av tipsen går till katten Gusten som helt enkelt annonserar efter en familj att få tillbringa sommaren hos! Gusten har varit van att få tillbringa vintrarna som innekatt och somrarna som utekatt på landet (Ungefär som jag!) och även om hans ordinarie sommarfamilj tyvärr fått allergiproblem så tar Gusten saken i egen Tass och annonserar efter en ny! Klokt drag, tycker jag, då det ger begreppet sommarkatt ett mycket trevligare innehåll!

Och hur det gick till när gammelkatt Semlan, numera en av våra kattänglar, var sommarkatt, det går att läsa om här!

Dessutom kan man ju alltid höra av sig till katthemmet och erbjuda sig att ge en katthemskatt ett semesterjourhem – lite sommarlov kanske? Örebro katthem är ett av dem som varje sommar annonserar efter personer som kan tänka sig att ”låna en sommarkatt” för ett par veckor eller fler… Det kan ju passa bra för en familj som tillbringar sommarlovet utan att resa bort, och som vill prova på då i lugn och ro när alla är hemma och lediga hur det kan vara att ha katt!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

4 reaktioner till “Semester/sommarkatt på finurligt och bra sätt…”

  1. (Vissa) människor är konstiga, och har knasiga prioriteringar, säger våra tjänstehjon… Dom ser ju tvärtom fram emot sin semester extra mycket för då kan dom vara med oss och mysa hela dagarna!
    Bara en enda sak har dom planerat för semestern, och det är att vi åker till en liten ö TILLSAMMANS och lever campingliv, och attans vad vi ska jaga små möss och annat knytt och ha skoj i full frihet *vässar klorna*

    1. Mjau, kom bara ihåg att ta med fästingplockaren – det är gott om de otygen i år! Ha det gott på semester-ön, det låter underbart! TassKram Wikki

  2. Vilken klok matte och husse Gusten verkar ha som skickar KATTEN på semester!! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *