Hur är en sådan karl funtad?

Jag vet inte riktigt om läkarvetenskapen har befogenhet att utföra den operation** som krävs för att tilldela den man i Köping, som häromdagen med berått mod kastade ut en stackars katt från balkongen på 3e våningen, det straff jag önskar att han skulle få???

Polisen tog katten blödande och skadad till Strömsholms djursjukhus, men om dess liv går att rädda vet man inte… Håller tassarna!

Den här katten, burman Akira, föll 8 våningar och klarade sig. Men det där med att katter klarar att falla och alltid landar lyckligt på fötterna – det stämmer bara från en ofarlig höjd. I dagsläget är det lag på att om man har husdjur på balkong högre upp än 12 5 meter så ska den nätas in så djuret inte riskerar att falla ned. (Jag skrev 12 m först men det är fel! 5 meter ska det vara!)

**Mjau, jag tycker ju inte om att vara hämndlysten. Operationen jag tänker på ska ta bort mannens aversion för katter och göra honom så ångerfull att han ägnar resten av sitt liv åt att hjälpa och skydda katter med all sin kraft! Jag kan inte tänka mig något bättre sätt!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

18 reaktioner till “Hur är en sådan karl funtad?”

 1. Känner tydligt att jag inte alls skulle ha något emot att putta ut den där idioten från, säg Örebros ”Svampen”, den är ju trots allt 58 meter hög!! 🙁 Hämnden skulle i detta fall kännas särdeles ljuv!

  Dock vore ditt sätt säkert väldigt mycket bättre… 😉

  Hur kan man bara göra så?? Störde han sig på katten hade det väl isåfall åtminstone varit lindrigare att bara låta den gå ut genom dörren… INte snällt det heller, men betydligt värdigare än att få flyga från en balkong!! :O
  Jä%#=a idiot!!

  1. Mjau, undrar bara så hur det gått för den stackars kissen… Tänk vad ont det måste ha gjort! *gnyl*
   TassKram Wikki

 2. Husse läste också om den stackars kissen som blev utslängd genom fönstret. Husse hävdar bestämt att dummisen själv ska bli kastad genom samma fönster innan det blir prat om andra åtgärder. Så undrar husse om du är säker på att det är 12 meter, för han har för sig att det var 8 meter. Men han är ju virrig också min husse.

  1. Mjau, jag kan ha fel, det kan t o m vara så lite som FEM meter, jag måste kolla upp det! BRA lag tycker jag i vilket fall som helst! NosPuss Wikki

 3. Jag kan slänga ut puckot från balkongen om ingen annan gör det. Han borde få smaka på sin egna medicin. Och som grädde på moset kan jag sparka lite på honom när han ligger ner. Hemska människor det finns, de borde avrättas.

  1. Mjau, jag försöker nog helst att ”inte bli likadan” även om det kliar i klorna ibland! NosPuss Wikki

  1. Mjau, finns det o-djur så kan det väl finnas o-folk?! Jag föreslår att vi myntar det ordet! NosPuss Wikki

 4. Usch vilken idiot till kattägare !! Varför gör man något sånt!! ??

  Undrar lite som Sippo ang det där med höjden. Tror de från 5 meter man måste ha nät 🙂

  1. Mjau, jag har hittat föreskriften hos Jordbruksverket och den säger ”Om katter vistas ensamma på en balkong som är belägen mer än
   5 meter över marken, måste balkongen vara försedd med nät eller liknande för att förhindra att katten faller ned.” – så det måste jag rätta genast!!!
   NosPuss Wikki

 5. Matte läste i Bärgslagsbladet att stackars katten fick somna in, den var svårt skadad. man blir så ledsen när sånt här händer.

  1. Mjau, för det är så ONÖDIGT och MENINGSLÖST… Stackars lilla kisse…. *sniff*
   TassKram WIkki

 6. Vi har nät och även våra grannar trots att de bor våningen under och inte har 5 meter till marken. Sedan tror jag att det där med att landa på tassarna har hoppat över på Tetris här. Om han ramlar så landar han aldrig på tassarna. Som tur är så ramlar han inte så ofta 🙂

 7. Så alldeles rysligt hemskt! Vi gråter när vi läser om sådana saker, sen blir Matte förskräckligt arg och morrar om vad hon skulle göra om hon fick tag i den där dummisen…

  Stackars lilla katt, det ävergår vårt gemensamma förstånd hur man bara kan få för sig att göra något sådant!

  matte är jättenervös om jag råkar trippa ut på balkongen bara för att titta lite, hon nästan håller fast mig i svansen för att jag inte ska hoppa upp på räcket….Hmm vi har bara ca 2,5 meter ner till marken, men matte är rädd om oss…Tja Bastian vågar inte ens gå ut på balkongen fnissjam!

  Matte säger att hon ska köpa ett balkongnät i morgon, och så ska lille Husse hjälpa henne att sätta upp det! Lille Husse är längst i familjen nu, han är nästen 2 meter det fattas bara några fjuttiga centimeter, så han är väldigt bra att ha! han lyfter upp mig i taket varje dag..

  Sorgsna tasskramar och önskan att lille utkastade kissen blir väl omkramad av skaparkatten!

  Indra

  1. Mjau, ett balkongnät är en bra försäkring! Vi har ett rejält och stadigt hönsnät kring vår balkong och just nu är det jättebra, för mattes luktärter kan klättra i det och göra en fin djungel åt oss! NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *