Lilja längtar också hem…

En av mina käraste vänner är bloggkatten Lilja på Södertälje katthem. Hon skriver i sin blogghjälps spalt varje dag om sin längtan, men också om arbetet med att hjälpa medkatter på katthemmet. Man blir mycket berörd av Liljas tankar om hur det skulle vara att ha en egen människa, ett eget hem och en egen famn att få bli trygg i…

För Lilja är en sådan katt som annars på ett katthem ”blir över”, en som inte blir sedd och blir kvar. Vi ser samma trend i många katthem: De skygga katterna som inte visar framtassarna, de fångar inte uppmärksamhet. Och när folk väljer katter, så är det märkligt nog ofta de helsvarta missarna som väljs sist… Så katter som Lilja har dubbla odds emot sig, hur vackra, intelligenta, rara eller framstegstagande de än är.

Tur att Södertälje katthem har en klok blogghjälp som låter dessa de mest försynta katterna få en röst! Tusen rosor och tasskramar skickar vi till dig idag! Och håller tassarna för att någon snart ser just dig, Lilja!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

26 reaktioner till “Lilja längtar också hem…”

  1. Mjau, hon är en underbar person som man känner stor vördnad och ödmjukhet inför… NosPuss Wikki

 1. Så fint skrivet. Jag har heller aldrig förstått varför svarta katter är mindre populära. Själv har jag fem st helsvarta älsklingar.

  1. Mjau, som mestadels svart katt själv, så instämmer jag i det: Finaste sorten ju! TassKram Wikki

 2. Lilla fina Lilja! Vi håller både tummar och tassar här hemma för att hennes egen människa kommer snart. Tänk vad den människan kommer att bli väl omtassad!
  *nosbuffar*

 3. Kan inte säga annat än att svarta missar är jättesnygga! *blink, blink*
  Och som Max & Måns säger: Som om färgen skulle göra skillnad. Dumma tvåbeningar.
  Läser också hennes blogg varje dag och följer hennes längtan.
  NosBuff!

  1. Mjau, du är ju supersnyggaste svartingen dessutom, Kolfart! Så du har helt rätt! Vi ska allt leta på en klok 2bening som kommer att älska sin lilla PanterLilja! Så det så! TassKram Wikki

 4. Hrmmppfff *stampar med tassen*… förstår inte heller varför vi svarta katter alltid blir valda sist. Husse säger att han inte förstår det heller. För han brukar kalla mig ”sin lilla panter” och så bär han omkring mig medans jag kurrar och lutar huvudet mot hans axel. Det är kurrigt. Det var det ingen som gjorde förut. Vi svarta katter är kanske lite försiktiga i början men känner vi oss bara trygga så är vi väldigt nyfikna, busiga och kurriga. Förresten, så spelar väl inte färgen nån roll heller *stampar med tassen igen*. Håller tassarna för lilla söta Lilja.

  Nosbuffar
  /Frida

 5. Vad du är snäll Wikki som skriver om mig. Du skriver så bra, och att bli omnämnd i din blogg känns fantastiskt. Nu fortsätter vi att kämpa för att jag också ska få ett kanonhem. Vi kommer inte att ge oss!

  1. Nej minsann vi ska fortsätta kämpa! Det kommer att ordna sig, Lilja! *spinner*
   TassKram Wikki

  1. Mjau, men ändå är det många katthem som erfar samma sak: De helsvarta katterna kommer i slutet på mångas önskelista. De som går hem är röda katter, gärna med mycket vitt… Man jag skulle då aldrig vilja byta bort min svartvita päls! Jag tycker också att svartingar är supercoola! NosPuss Wikki

 6. här kan vi inte annat än att säga att de katter som var eller är Svarta och Svart-Vita varit dom som varit allra finaste och goaste. Så lycka till Lilja.
  Nalle

 7. alla katter är lika fina, som vilken katt som helst,
  även om just den katten har en annan färg än svart.
  Jag har själv en helsvart katt med lite vitt under hakan
  och den katten är helt underbar.
  Så visst är svarta katter oxå underbara.

  Tass tass
  Mimmis, Chickos Tarzans och Sessans matte

 8. Vi är också så fästa vid Lilja och förstår inte varför hon har fått vänta så länge. Så fin och söt och hjärtesnäll som hon är borde tvåbeningarna stå i kö för att få rå om henne.
  Vi är så stolta och hedrade över att Lilja har velat gästblogga hos oss två gånger. Vi hoppas att det blir fler gästinlägg av LIlja men vi hoppas såklart ännu mer att hon snart ska hitta ett hem!
  Kramar och tassklappar

  1. Mjau, visst borde Lilja få bli en blomma i någons trädgård att njuta av – en lycklig katt i ett hem!?? *håller tassarna*
   NosPuss Wikki

 9. Asså jag vet att vi svartvita och svarta katter är lite mindre poppis än andra, men vaffö då? När min Matte hörde det blev hon ilsk och minsann så sa Inger på vårat katthem att hon skulle kolla in en liten myspys som kommit in för nåra dar sen…(fnissjam, det var ju mig hon menade!) Och minsann, kelspinnbuff å så kryp in under tröjan så blev min Matte störtkär i mig å jag fick komma å bo hos henne å Indra å hussarna! Å vet du! Lilla Matte som bor i Lund å ska bli människoveterinär…hon bara ÄLSKAR mig, å hotar att ta med mig till Lund nästa gång hon e hemma! Fniss!

  Nosbuffar

  Bastian

  1. Mjau, din Lilla Matte kanske adopterar en hmelös kisse själv en vacker dag! Fostra henne väl till det så blir allt bra! NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *