Förstå mitt syfte… Sorgsen Wikki suckar…

Egentligen är inte den här bloggen till för att visa upp en massa utställningskattbilder… Utan för att skapa en bred förståelse för katten som komplex varelse med rätt till ett gott liv, höja kattens status i samhället och gagna katthem och andra organisationer som stödjer och hjälper de alldeles för många hemlösa katter som finns omkring oss, och samla in bidrag till detta…

Men mina små reportage från utställningsvärlden är små glimtar av en mycket stor och viktig parallell kattvärld, som kan hjälpa katthemmens verksamheter att lyftas fram på ett positivt och – som denna härliga helg med NERK – också dra in slantar till behövande katter, i samarbete med massor av härliga kattälskande människor. Ett härligt, givande och mycket uppskattat (Och svettigt!) engagemang!

Inte borde det vara svårt att se?

Vad som gjort mig föranledd att skriva så, är en bloggkommentar som lyder:
Kul att ni uppmärksammar nominerade och vinnande f.d. katthemskatter från Örebro Katthem. Synd bara att det inte verkar gälla alla! Har lagt märke till att vissa som blivit nominerade och tom. BIS på tidigare Nerk-utställningar inte nämns med vare sig ord eller bild. Tråkigt att ni verkar göra skillnad på katterna.

Jag har försökt besvara den med följande:
Alla som känner Wikki och ser syftet med bloggen vet att vi inte alls gör någon åtskillnad på katter, utan egentligen önskar att alla på alla sätt kunde vara med… Så din kommentar känns därför orättvis…

Mjau, jag vet inte om du har hängt med i min blogg sedan jag startade den för mer än 5000 inlägg sedan, men jag har försökt hinna skriva reportage om mången utställd katthemskatt, både från Örebro katthem och många många andra katthem, som t ex Sören från katthemmet Kompis. Problemet är dock att att hinna bevaka och täcka in alla, plus att jag faktiskt inte alltid vet exakt om i fall en utställd huskatt är från ”mitt” katthem eller något annat katthem heller – man kan inte veta allt!

Och faktum är att jag gärna visar upp sådana katter om någon ber mig och informerar (Som Zorros matte t ex gjort), så berättar jag med glädje den kissens historia och visar! Jag har visat bilder på fina Doris, vackra Norpan var med igår, en fin bild på Damian kommer, och flera andra tidigare… Och som jag förklarat – just för nu så finns det faktiskt en hel del annat som ska hinna göras, men som kanske inte syns… Som du nog inser så är det inte gjort i en blink att arrangera en monter för katthemmet som ska ställas upp, bemannas och sen packas ihop… Så kan jag heller inte lägga upp varenda en av cirka 200 fotograferade katter!!! Det är inte bloggen syfte.

Dessutom är detta en högst personlig kattblogg, där vi kämpar för att hjälpa hemlösa katter i första hand och vi väljer gärna att visa upp dem som ställer upp för katthemmen – ändå är det inte så att vi mobbar bort någon. Ibland kan det nämligen vara så enkelt som att vi inte lyckades få några bra bilder på en alldeles jätteprisbelönt f d katthemskatt – tyvärr! Liksom det händer andra fadäser som kamerabatterier som tar slut just när en viss katt går upp i panelen eller på scenen.

Men bortsett från sånt – vi har inte med vilja nonchalerat någon. Vi har genom åren fotograferat katter som Trisse, Matilda, Mimosa, Prinz, Stephanie, ja listan kan bli hur lång som helst – och den som vill fylla på med deras bakgrundshistorier för att visa det fina i ett en katthemskatt också kan ha ett liv på hög utställningsnivå är hjärtligt välkommen. Jag berättar den gärna vidare! Allt som kan höja huskattens och hittekattens status är välkomna inslag!
NosPuss Wikki

Vi kommer längre genom att ta varandra i tassen och hjälpas åt!!!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

32 reaktioner till “Förstå mitt syfte… Sorgsen Wikki suckar…”

 1. Tycker du gör ett toppenjobb med bloggen! Får med massor av OLIKA katter och framför allt: ALLA katter är viktiga oavsett om man är huskatt eller raskatt. Vi som följer dig vet ju vilket fankattisk jobb du gör, fortsätt att kämpa för du är en viktig och stor inspirationskälla för oss andra. Nosbuff

  1. Mjau, det var snällt sagt! *nosrodnar*
   Och så sant: ALLA KATTER är viktiga, och ska ha rätt till goda liv! TassKram Wikki

 2. Nämen det var en orättvis kommentar du fått. Du har ju ingen skyldighet att rapportera om något,du är ju ingen nyhetsblogg. Det fantastiska du gör ifråga om information om hemlösa katter, och katter i största allmänhet är beundransvärd. Du sprider den info du själv vill på din egen privata blogg. Jag lämnar sällan kommentarer men jag läser mer än gärna och imponeras av din vilja att hjäälpa katter.
  Kram

  1. Mjau och tack! Detta tar jag som mycket stor och fin kattlplimang! Och precis så har ju min blogg blivit – ett verktyg att skaffa hjälp till behövande katter. det där med de goda råden kommer med av bara farten! TassKram Wikki

 3. Hej Wikki! Försök att inte vara ledsen över den plumpa kommentaren från en person som inte fattar NÅGONTING! Givetvis bestämmer du själv innehållet på din blogg. Det finns ingen lag om att man måste visa upp alla katter i sin blogg. Personen ifråga är säkert en sån som säger ”men hur kan ni bry er om djur när det är så många människor som svälter i världen?” Nej, jag säger bara keep up the good work, Wikki. Vi håller på dig!

  1. Tack kompis! Nej självklart tänker jag fortsätta hålla min egen profil!

   Sedan får man ju hoppas att den person som tycker att en viss katt blivit förbigången INTE är en sådan person som sedan går hem och är arg på sin stackars katt för detta. Tyvärr såg jag på utställningen flera exempel på personer som inte ens berömde sina katter fast de hade blivit nominerade till panel, men inte gick vidare. De bara bar den därifrån som ett kolli… Vi katter är levande varelser med känslor också!!! Suck…
   TassKram Wikki

 4. Men stackars Wikki, kom ska jag trösta dig. *slick på nosen* Den som skrev menade nog inget illa, men kanske uttryckte sig lite tokigt. Vi vet ju hur du kämpar för att vara rättvis. *svanskram* Du kommer väl på Gustavs fest ikväll va? Då kan vi slå tassarna i taket.

 5. Förstår att det känns trist med sådana kommentarer. Man kan inte vara ALLA till lags, så är det bara. Det är vid sådana tillfällen som ni ska passa på att njuta av alla ANDRA kommentarer, från oss som beundrar era initiativ, er ork och ert engagemang, som dagligen med glädje och spänning läser er blogg, som gläds och gråter med er, era katter och era berättelser. Det är vid sådana tillfällen som ni ska tänka tillbaka på alla de katter som räddats för att ni finns!!! Nosbuff

 6. Suckjam, jobbigt när folk klagar. Matte vet själv hur det är att fotografera på utställningar. Ibland blir även bilderna på champion katten så dålig att man inte kan använda den. När det gäller alla katter så får man vara glad om man får ett par bra bilder på ett dussin tagna.

  1. Det är nog en sannolik siffra! Och det kan man ju se på t ex det sista av dagens inlägg – blandad bildkvalitét, en del får följa med bara för charmen… TassKram Wikki

 7. Jag kan inte låta bli att ställa mig frågan: vad gör den som skrivit inlägget själv för hemlösa katter? Det är så himla lätt att klaga på andra. Du gör ett enastående jobb Wikki. Fortsätt med det.

 8. Näee varför råkar du ut för sånna taskiga kommentarer emellanåt.. 🙁

  De väll helt självklart att du helt omöjligt kan hålla reda på alla katthemskatter som blir BIS och liknande. Verkligen helt omöjligt. Dina bloggvänner/vänner är ju en sak för de har man ju kontakt med. Jag har läst din blogg så pass länge att jag vet att du och ditt crew är snälla, ärliga och fina. Ni skulle aldrig med flit sätta någon katt åt sidan och alla katter är värdefulla i era ögon precis som mina. ♥ ♥

  1. Mjau, visst är det så – katterna är ju mina jämlikar, och jag skulle aldrig se ned på en annan katt. Sedan kan det ju vara så att somliga av katternas människor skulle man vilja ge lektioner i hyfs och uppförande, men det är en annan sak. Man måste ju få bli arg på sådana som inte tar ordentligt hand om sina katter, sköter kastrering, vaccinering och mathållning eller helt enkelt överger sina katter!
   Det trista är ju att kommentaren innebär att någon går och retar sig på att jag inte reportagat om en viss katt – det hade ju varit bättre om personen skrivit ”Å kan du inte berätta för alla om duktiga XYZ från katthemmet?!” och så hade jag jort det!
   Hoppas det här ska skapa bättre förståelse!
   TassKram Wikki

 9. Suckjamar !
  För mig och matte är det klart som KORVSPAD att du inte kan täcka precis ALLT som händer och sker !!!
  Vi fattar inte hur du hinner och orkar lägga in så mycket som du gör ??!!
  Skit i gnällspikar ! Be dom göra det bättre själva om dom kan ??!!
  Brukar bli ganska tyst då , för oftast är det mycket snack och iten verkstad 🙂
  Ha en fortsatt trevlig nationaldag !!!

  1. Mjau, jag får väl prova den metoden om personen återkommer – men jag vill helst ta i med mjuka tassar – jag är en snäll katt! Nästan… TassKram Wikki

  1. Mjau visst! Jag försöker ju att rapportera – och Sörens bravader på utställningsfronten försöker jag också dokumentera! Jag tassar ju jättegärna också bara någon jamar till om sina framgångar! För sådant blir man ju bara glad av! TassKram Wikki

 10. Vi tycker att den som kommenterat så borde svara på ditt svar här.
  Blogga om DET du vill, om DEM du vill och om VAD du vill!!
  Att någon fjant känner sig utanför på en blogg som denna är konstigt.
  Som om vi skulle få skit för att vi inte skrev om Sigge mer eller alla andra katter i Söderköping.
  *suckjam*

  1. Mjau, jag tänker i alla fall tassa min blogg som vanligt, så det så! *tasstamp*
   NosPuss Wikki

 11. Jag tycker du gör ett jätte bra jobb, ibland räcker inte tiden till att vara överallt tyvärr.

  Nospussar från Pontus och Milou.

  1. Mjau, ibland önskar man ju att man hade sex tassar för att hinna med allt! NosPuss Wikki

 12. Den som kritiserade dig kanske inte har förstått att din blogg inte tillhör Örebro katthem, utan är privat? Och att det bara råkar falla sig så att du är väldigt engagerad i just det katthemmet. Dessutom var ju du och dina mattar upptagna med katthemmets loppis- och lotteribord, och kunde inte ha stenkoll på vad som hände i själva utställningen. Och alla andra utställningar, där f.d. katthemskatter från Örebro deltar. Bättre är väl att den katt som deltagit i en utställning sänder iväg ett mjau med bild till dig, som du kan ta in i bloggen? Att känna sig förfördelad i en privat blogg fungerar ju inte… jag menar, hur skall du kunna veta vad andra vill att du skall blogga om? Och förresten är det ju din blogg och du som bestämmer över innehållet. Om jag bloggade om kattutställningar och visade bilder, skulle jag bara visa bilder på de katter som drog till sig min uppmärksamhet – och den är högst personlig!

  Tass från Imma, abbemissa.

 13. Det är fint av dig att inte bli bitter, du som lägger ner så otroligt mycket jobb på en blogg som glöder av energi, engagemang och proffsighet. Och som dessutom är underhållande! Det är en mycket svår balansgång att kombinera socialt patos med humor men det lyckas du sannerligen med.
  Man vare sig det handlar om tidningar, tv eller bloggar så går det aldrig att tillfredsställa alla.
  Självklart är alla katter lika mycket värda men därmed inte sagt att de alla måste vara med i din blogg. Eller vår. Eller någon annans.
  Det är din blogg. Du bestämmer. Du väljer. Du sätter tonen. Och du gör det fantastiskt bra!
  Kramar och tassklappar

  1. Att få detta beröm från ett proffs i skrivarbranschen toppar allt min meritlista, det måste jag bara säga! *bugar djupt* Tackar innerligast!
   Mjau, ALLA katter har ett värde och det vi kan hjälpas åt att göra för att förbättra det är värt all möda!
   Tasskram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *