Vore inte dumt att vinna…

På Hemmets Journals Kattsajten finns t o m den 14 juni en tävling där man kan vinna en ”swirl”-kattlåda 1-2-clean, d v s en sådan här filurig sak som man kan tippa åt sidan 90 grader så kattsanden rinner ned genom det orange gallret, men klumparna med kiss och annat stannar ovanpå och kan lyftas bort. Det fungerar bara med klumpbildande sand så klart, men fungerar lådmodellen med alla katter?

Jag kan ju t ex ta min lillasyster Novas toalettvanor som exempel: Hon gräver sig ned till jordens medelpunkt ungefär, kissar något som klistrar sig benhårt fast vid lådväggen och så krafsar hon över all sand till en pyramid. Matte får spetta loss det ur botten av lådan sedan…

Dessutom krävs ett väl omslutande lådtak, annars förser Nova halva lägenheten med badstrandssand modell klumpbildande. Så 1-2-clean försedd med tak kan jag tänka mig – men jag har deltagit i tävlingen ändå, för vinner jag så kan jag säkert ge lådan till någon katt med mindre komplicerade kissvanor än Novas… Men det är kul med tävlingar!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

12 reaktioner till “Vore inte dumt att vinna…”

 1. Åååh, den tävlingen ska vi skriva in oss på också, tror vi! Även fast vi nog inte egentligen är så intresserade av själva lådan, men vi resonerar som du ; det kan vara till nån annans glädje istället!

  Vi kompletterar varandra ganska bra i toabestyren, Jansson skuttar in, gör lite krafs-krafs och det han ska, och sedan blir det krafs-krafs-krafs-KRAFS-KRAFS-KRAFS i en lång stund efteråt, Pejst skuttar in, gör en massa krafs-krafs-krafs-krafs-*AAAATJIIII*-krafs-KRAFS-KRAFS-KRAFS, gör det han ska, och sedan en liten pliktskyldig krafs-krafs innan han lämnar toan…
  Tjänstehjonet muttrar också lite om det där som sitter på kanten i botten som måste spettas loss ibland, och tycker att Pejst gott kunde placera rumpan lite mera mitt i lådan istället, men vaddå? Har vi synpunkter om hur dom sitter på sin låda, va? Nä!

  1. X-sakt! Vi lägger oss minsann inte i hur människornas toabestyr är, och då kan ändå husse sitta därinne på lådan i timmar med en bok, vad han nu behöver så lång tid på sig för. Och så glömmer han att krafsa över!? *suck* NosPuss Wikki

 2. Känner igen det där med att spetta loss, Puma är precis som Nova. Som tur är så har vi en rejäl låda med hög kant så det mesta av sanden stannar kvar. Sen gör Puma oftast sin bestyr ute nu förtiden.

  1. Mjau, på katthemmet i Örebro, där har vi faktiskt löst ”spridningsproblemet” med att ha höga stora vida fyrkantiga papperskorgar till toalådor! Det fungerar utmärkt! Inget sprätter över kanterna, och när kisse hoppar upp ur lådan skakas som regel det mesta av tassarna direkt. Men när jag är på Landet och kan toa ute så gör jag det hellre inne i lådan i alla fall. Lite mer lättkrafsat och tassarna blir inte så joxiga! Nova, hon gör både bu och bä ute.
   NosPuss Wikki

 3. Man blir både nyfiken och miss-tänksam. Lådan ser ju väldigt trendig och snygg ut. Men hur krafsvänlig är den? Hur hög är mysfaktorn? Finns det kanske lösa tak att köpa till? Mjau, detta tål sanna mina jam att tänkas på 🙂
  Tassklappar

  1. Mjau, man tänker kanske inte så mycket på MYSfaktor när det gäller kattlådor – snarare på prutt- och pysfaktor? Människor tycks ha en tendens att vilja ha kattlådan helt osynlig och oåtkomlig ibland, men denna variant verkar ju ta upp en del plats för att hanteras, hur funkar det? Hi hi – gå ut och gräva ned sitt görande, det är ändå kattligast! NosPuss Wikki

 4. Jag tänkte oxå vara med i tävlingen och om jag vinner den så får du Wikki köras auktion till ett bra ändamål;)
  Jag hade egentligen tänkt prova peewee som nu har kommit med huv. Vilket behövs då jag krafsar en hel del och tom. kan sticka in tassen när jag krafsat färdigt och gått ut, för lite mera krafs. Har någon av er katter som läser härinne erfarenheter av peewee och/eller pellets så hör jag gärna både för och nackdelar ni mött…

  1. Mjau, jag jamar till mina kollegor, så får vi höra! Själv kör jag med Cal le Cat eller Pussi Ultra klumpbildande sand, men PeeWee låter intressant!
   NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *