PeeWee eller pellets?

Min kompis Tudor vill veta om någon kan ge råd kring att ha kattlåda med pellets eller att ha PeeWee? Det är ju ganska fiffiga grejor som man har i en dubbelbottnad kattlåda och det använda ströet rinner igenom ett galler och hamnar i undre lådan.
Men jag har ingen erfarenhet alls av detta, så kanske någon annan kan berätta hur det är att använda?

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

18 reaktioner till “PeeWee eller pellets?”

 1. Ingen aning tyvärr. Här kör vi klumpande bentonit. 🙂 Någon som testat kan berätta om det luktar mycket om den eller inte?

  Nosgos

  1. Mjau, det där med lukten är ju ganska intressant. På PeeWees hemsida fanns massor av bra information men jag har inte läst alla detaljer.
   TassKram Wikki

 2. Husse funderade på att köpa en sån där, men han kunde liksom inte riktigt få det hela att gå ihop. Vi vill gärna se en sån där ”in äktion” som man säger.

  1. Mjau, i synnerhet vill man ju veta hur trivsam den kan vara efter ett antal månaders användning och hur poppis den är hos katterna! Vi får se om någon information går att få! TassKram Wikki

 3. Hade PeeWee till Madame o hennes systrar för ca8-9 år sen. Riktigt smidigt faktiskt, så länge katten accepterar de stora pelletsbitarna . . . De är ju trots allt inte lika bra att sprala i.

  1. Mjau, det skulle nog inte funka här hos oss med superkrafserskan Nova.. Men själv skulle jag nog gilla det!
   NosPuss Wikki

 4. Vi har två pee-wee lådor, en hög och en låg. Det tog ett halvår ungefär och nu kissar 4 av 5 på lådan och en bajsar också, annars gör de 2an i sin vanliga sand. Tycker det är jättesmidigt även om jag önskar att jag hade haft en kompost att slänga ”fliset” på.

  Det kan vara trixigt att få dem att acceptera pelletsen. Jag hade majs-sand från början, fasade in ”cats best öko plus” som är träbaserad klumpande kross för att de skulle vänja sig vid trä. Sen fasade jag in cats best klumpande pellets som jag till slut blandade med pee-wee pellets och nu går de på ren pellets =)

  Tips om man har en katt som sprätter mkt med sanden är att det nu är en låda med huv påväg ut i butik.

  1. Tack för jättebra information! Det där att vänja katterna steg för steg vid ny toametod var ju kanon att veta!
   Vi sak hålla utkik efter sådan huvlåda för pellets då!
   TassKram Wikki

 5. Vi köpte 2 i höstas. Men jovisst en liten skvätt går väl an att släppa där ibland men inte DET ANDRA så alla andra lådor är oxå kvar Dvs Trångt på Toan men pelletssäckarna räcker i alla fall väldigt länge. Tror inte att katter som vant sig vid grus vill använda dessa. kanske Kattungar fast det kanske bara är våra Odjur som är lite knäppa.

  Nalle

  1. Mjau, för en kisse som varit ute är det kanske också konstigt – man vill ju helst ha bra krafsmån. Tacka vet jag Cal le Cats sand, det bästa jag provat!
   TassKram Wikki

 6. Tack för era upplevelser/erfarenheter av Peewee, mottager gärna fler åsikter… Så som jag läst på Peewees hemsida, så ska man inte ha kvar gamla lådan parallellt med Pee-ween, utan bara just i början när man fasar ut den genom att blanda i pellets. Jag har läst på deras hemsida och har haft kontakt med dem via mail, då de säger att lådan med huv nu kan beställas av butikerna hos grossisterna, men jag har ännu inte sett den i ute butik.
  Men jag var mest nyfiken på om det endast luktar gott av sågspån så som det står på deras hemsida eller hur lukten är i verkligheten och hur andra gör med det använda spånet som trillar ner, tar bort varje dag eller hur ofta och hur ofta man skurar hela lådan. Ja, lite hur det funkar praktiskt och om ni märk skillnad på Peewee-pellets och andra pellets, typ Granngårdens bränslepellets gällande lukten. Peewee hävdar att deras pellets är en blandning av gran och tall och att gran bättre tar bort lukten tex. Ville bara höra om någon märkt skillnad angående lukten och om det är någon luktskillnad och hur det funkar med Peeween med katter som gillar att krafsar mycket tex. Både jag och Tudor skulle gilla om det inte fastande i tassar eller päls och inte luktade något tex. /Tudors matte

  1. Mjau det var tydligen inte så många som nappade på att redovisa sin peewee-upplevelse… Konstigt vad hemliga de är?
   TassKram Wikki

 7. Hej!

  Jag har haft min peewee låda i tre år till min 3 år kastrerade hankatt. Han var van vid pellets sen han var liten så för honom funkar det väldigt bra. Luktar inte mycket av kisset. Tömmer nedre lådan var 3 – 4 dag ungefär. Bajset plockar jag så fort jag märker att han varit där för det luktar förståss. Min hankatt gräver inget när han kissar bara sätter sig och sen hoppar han ur lådan. Jag använder Granngårdens bränslepellets vilket är väldigt billigt. En säck på 16 kg för ca 60 kr räcker 4 – 5 mån tror jag. Jag har inte testat peewee pelletsen och undrar också om den tar bort lukten lite bättre. Kan lukta något ibland när spånet inte har åkt igenom till undre lådan. Jag brukar krafsa ner det med en spade. I den undre lådan lägger jag plast och sen viker jag bara ihop det och slänger kiss-spånet. Torkar ibland ur hela lådan med såpa-vatten.

  Jag ska nu skaffa en kattunge som är van att gå på låda med sand och undrar hur jag ska göra för att det ska funka smidigt. Lära henne att gå på pellets. Kanske jag behöver en till låda? Någon som har erfarenhet? Kanske en låda med sand åt henne i början och sen blanda i pellets i sanden.

 8. Hej!
  Kan man inte köpa en sådan där Aqucatlåda och om katten inte gillar stenarna, så kan man köpa pelletsen på Granngården?
  Varför måste pelletsen åka igenom ”nätet” till den undre lådan är det inte bättre att bara ha lite pellets och ta bort när han bajsat och sköljaur den undre lådan där kisset samlats upp…eller en slang till golvbrunnen?

  1. Mjau, det är ju så olika hur vi katter trivs med pellets eller ej också. En del katter kissar men bjasar inte i pellets och det gäller ju att få lådgåendet att fungera. Fast jag undrar om slang till golvbrunn är bra, det knske kommer ut mycket i avloppet av sand/pellets så att det blir stopp då? Man kan ju inte spola ned sånt på toa t ex. Mjau, jag håller mig till Pussisanden, den luktar inte tokparfym och är krafsvänlig! NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *