Kampsång för katter

Kreativa Strindberg, Siri och Frida som tidigare presenterade ”InterKATTionalen”, en mycket gammal kampsång för oss katter, har också gett mig ännu ett exempel på bra sång, den gamla ”Till seger”:

”Hör en susande vind genom katternas led
se hur katterna rustar till kamp
Är du redo till strid, är du med, är du med
hör du dånet av tassarnas tramp?
Hör du jamet som stiger mot blånande höjd
som en stormvind på härjarestråt!
Den är stadig och stark och fylld utav fröjd
ty se katterna vandrar framåt!”

Strindberg förklarar: ”Vi katter har ju alltid slagit ur underläge och det är ur detta som en rik sångsKATT av kampsånger har fötts.” och det har han ju 100% rätt i. Jag tycker denna kattkampsång passar bra, även en bit så här in i maj, då vi har så mycket att kämpa för just nu: Alla små hemlösa katters ungar föds i mängder nu, och katthemmen får hårt arbete med att hjälpa så många som möjligt!

Så sjung med i sången och jama högt:
Stöd Ditt Lokala Katthem!
ID-märk och kastrera alla dina katter!
Avla inte kattungar i onödan – det finns massor av dem ändå!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *