Min fina nya skål och balkongfix

Mjau, häromdagen började arbetet med att pimpa balkongen. Efter massor av städande, mestadels utfört av Stora matte, eftersom matte är så känslig för allt pollen som först behövde städas bort, och fix med ny snygg plastmatta på balkonggolvet, så släpades det hem massor av saker från närbelägna Plantagen:

Kassvis med blomplantor och påsar med fröer, ja kattvänliga växter så klart, och korgar och en jättesäck med blomjord…

De doftade väldigt spinnande, oj spännande, menar jag. Och så planterade vi först av allt en liten Nova, den röda brokiga sorten med svans:


Sedan kom bästa överraskningen: En fin hjärtformad skål att ha vatten i!
Den ska stå nere på golvet i skuggan så klart, men fick vara på bordet medan mina människor stökade klart ned all jord och alla krukor och kassar… Jag tog det säkra för det osäkra och övervakade allt från översta balkonghyllan:
Matte ska få ta nya foton senare, när allt är planterat och våra frön börjat växa lite, då ska ni få se hur fint det blivit! *kurr*

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

16 reaktioner till “Min fina nya skål och balkongfix”

 1. Oj en så vacker Nova stora matte planterade! – men hon behöver väl inte stå i solen hela tiden – hon behöver nog den vackra vattenskålen i så fall. Tänk så fint det kommer attt bli på balkongen när allt kommit upp och på plats. Det kommer säkert att vara jättefint där när vi kommer på besök. Vi måste ordna till så att vi kan hämta kattburen uppe i Stockholm snart så husisarna också kan få vara ute i sommarsolen och på hemvägen kanske det passar stora matte att vi tittar in när vi ändå åker förbi.

  Vi blev också så glada när vi såg hur bra Mjurre verkade må nu! Ta väl tass om er allihopa.
  Nospussar till er alla och en stor Kram till era 2-beningar.

  1. Mjau, kommer bara husse och matte ihåg att vattna, så…
   Men jag hoppas att ni inte förtar er i värmen, det känns ju lite oroligt när gammelmatte och matte far in till sjukhus om varandra, den ena efter den andra, som popcorn?!!!
   Ni är välkomna när än det blir, säger Stora matte och kramar Mjurre!
   TassKram WIkki

 2. Sicken härlig oas ni verkar komma att få!! ^^
  Tyvärr får Madame o Vevve vänta på sin oas tills vi flyttat . . . 🙁

   1. Jag hoppas det iaf ^^
    Gäller bara att kattsäkra delar av tomten först så de inte kan traska iväg på upptäcktsfärder . . . . O om jag hinner få en inkomst så vi kan få bolån innan ’drömhuset’ säljs, så gäller det även att kattsäkra poolen! ^^
    *drömmer oss bort*

    1. Mjau, man måste ha drömmar och längtan… *håller tassarna för drömhuset*
     TassKram Wikki

 3. Då kanske man kan få adoptera en liten Nova när de komit upp ur krukan! 🙂 Hon är ju så söt din lillasyster Wikki!
  Tyvärr har vi inte lika stor balkong, vi får bara plats med ett hängbord och två stolar, men det är helt klart bättre än ingenting. Familjens lunga! 🙂

  1. Mjau, huvudsaken är att den där balkongen har nät om den är högt upp, och lite skugga så man kan få svalka! Vi har kvällsol och måste sätta upp en skuggande gardin så det inte steker sönder allting. Men sedan på natten och förmiddagen är detta också vår lunga på sommaren, helt underbart. Så det är ju inte konstigt att man vill mysa till den lite!
   TassKram Wikki

   1. Klart att balkongen har nät!! Vi har solen efter lunch och resten av dagen vi också, Frank gillar det, han bara steker därute, Linnsen ligger nästan alltid i skuggan eller på det kalla sköna balkonggolvet! 🙂

    1. Mjau, vi har en skön kvällssol, och sedan grannen i helgen sågade bort massor av det träd som skuggade mest, så har vi riktigt gassigt… Så jag håller med, då är det svalare betonggolvet mysigt att ligga på.
     NosPuss Wikki

  1. Mjau, det är det verkligen. Matte har hängt upp en fiffig insektsgardin i dörren också som har kattöppning nedtill…
   NosPuss Wikki

 4. Så inbjudande det blir på balkongen! Mysiga hyllor att spana från, dekorativ vattenskål och mumsiga växter att ta en smakbit från i förbifarten… Det enda som möjligen saknas är ett akvarium att fiska i, men det är nog att begära för mycket. 🙂 Kurr och burr.

  1. Mjau, matte tittade förälskat på en porlande fontän inne på Plantagen-varuhuset… Men den skulle ha tagit upp för stor del av balkongen, inte vara klättervänlig och dessutom skvala hela nätterna – nä, det fick bli en liten hjärtformad skål istället… *fniss* Man kan inte få allt!
   NosPuss Wikki

 5. Så så så fint Wikki! Och du ser ut som Hamlet! Ståtlig och fin i din pälskrage : ) Vi Purrar här när matte skriver på datorn : )

  NosPuss Sven och Signe

  1. Mjau – det har ni rätt i! En Hamletkrage har jag…. Vad nu det är?! *blink*
   Tasskram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *