…och Mjurre vill inte äta…

Stora matte är så ledsen – och Mjurre blir bara tunnare.

Han sväljer några få tuggor mat och går sedan iväg och lägger sig. Men är ”klar i knoppen”, kelig, glad, går mindre turer ute och kan fortfarande med svikt hoppa rätt upp på köksbordet för en gosestund…

Veterinären har sagt att han inte har något ont som han lider smärta av, och så länge han kan dricka bra och äta något, så… Vi sörjer dock alla att vi ser tid rinna ut – och ger den gamle kissen så mycket kärlek vi förmår dessa soliga lediga dagar! *sniff*

Mjurre själv ligger förnöjd och solar på verandan, eller sitter i köksfönstret och kikar ut på sina domäner. Å det hela taget är han en trygg och lugn gammal man, som ska få så mycket av denna vårs glädje som bara är möjligt…

”Snälla SkaparKatten, lite mera av det Nionde Livet önskar vi vår kära Mjurre!” *knäppta tassar*

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

31 reaktioner till “…och Mjurre vill inte äta…”

 1. Wikki vi är så ledsna med! Hoppas hoppas! Har haft en underbar Påsk helg och inte läst så mycket på nätet : ( Nos buffar till er alla och Mjurre i allra högsta grad!

  Underbara landet bilder!

  NosPuss Sven och Signe

  1. Mjau, vi har fullt upp också, och har knappt hunnit kolla något på nätet… Matte och husse ska rödfärga uthus och ha min svans till pensel, säger dom??!
   TassKram Wikki

 2. Blir alldeles blöta iögat. Lilla Mjurre. Men han får i alla fall uppleva sol och värme och en vår i det sista. Och massor av gos och kärlek. Så svårt att se och inte kunna göra något. Tröstbuffar

 3. Känner stor sympati. Vet hur det känns när tiden rinner ut för en älskad katt. Man kan inte mer än att ge all sin kärlek och tänka att för den åldrade katten blir det en fin sista tid. Ha en fin vår o sommar Mjurre med familj.

 4. Det finns sådant i livets inneboende villkor som vi inte kan göra så mycket åt, utan måste möta som de är ansikte mot ansikte. Mjurre mår uppenbarligen bra, njuter av livet och gör det han vill… kanske får ni dra ett djupt andetag, acceptera faktum och glädja er åt att han har det bra trots att han äter dåligt? Och vara tacksamma för den tid ni får med honom, oavsett hur lång eller kort den är. Nu vet jag att ni är fullt kapabla till detta – jag menar absolut inte att avfärda er oro eller nedvärdera era känslor! Men det kanske kan vara en tröst att Mjurre så tydligt visar att han mår bra ändå? Kanske har han bestämt sig för att gå över Regnbågsbron så småningom, men ger er lite tid att vänja er vid tanken?

  Sänder er varma tröstkramar och deltar med er härifrån med både böner och goda tankar i hjärtedjupet…!

  1. Mjau, vi är helt säkra på att vad än Mjurre vill och behöver, så kommer han att tala om det, när tid är. Just nu njuter han bara en gammal katts otium att få vila godmodigt på sina tre favoritplatser: Mitt på köksbordet, i husses famn och i skuggan under spireabusken en solig dag! Vi tar till vara varje ögonblick!
   Det andra blir när det blir, och då vet vi en skara vänner som möter upp vid Bron. Men hoppas att det är långt kvar dit!
   NosPuss Wikki

  1. Mjau, som Mjurre, så vill jag också bli gammal i mitt nionde livs sista tid – trygg, älskad och fri. *sniff*
   Tasskram Wikki

 5. Mjurre, Mjurre lille vän :'(
  Vi fick gå igenom precis samma sak med vår 18-åriga Felicia. Det är en jobbig tid att bara vänta och se. Tänker på er. Kram om!

  1. Mjau, men det fina är att Stora matte är hemma på heltid med Mjurre och han kan komma och gå som han vill på hela Landet, så länge han orkar. Hon kommer att se till att han har det bra så länge som möjligt! Och varje kväll att få somna med en älskad misse bredvid sig på kudden är en gåva. *buff*
   TassKram Wikki

  1. Mjau, nu till lunch gick det ned lite lyxmjukmat i alla fall… Men sitt viktiga njurfoder vill gammelman Mjurre INTE ha. Då känns det viktigare att han äter NÅGOT än inget. Det tycker vår veterinär också.
   NosPuss Wikki

 6. Men uschjam så tråkigt. Vi knäpper också tassarna i en stilla bön till Skaparkatten om att Mjurre får finnas kvar en tid till och känna sommarens sol smeka pälsen. *morrhårsdarr*

  1. Mjurre ligger på favoritplatsen, en solvarm vrå under spireabusken. Han kisar förnöjt på oss, som patrullerar trädgården. Allt är frid, stilla frid.
   NosPuss Wikki

 7. Lilla lilla Mjurre. Egentligen mår nog Mjurre faktiskt rätt bra, det är nog bara det att med tiden och åldern och lite ålderskrämpor så kanske matlusten avtar för en gammal jägare. Och om ni ungdomar (Wikki och Nova :-)) smyger er intill honom när han ligger och solar på altanen så kanske ni får höra när han förnöjt ligger där och kurrar för er om gamla tider och allt han har varit med om. Det ni ;-).

  Nosbuffar

  1. Mjau, vi pussar och buffar den gamle gentlekatten så ofta vi kan – mycket ömt och respektfullt! Han är ändå den som jagade bort grävlingen och storhöken en gång! Nu tar vi hand om honom och lämnar så klart över uppvärmda favoritplatser och alla matskålar… Mjurre är en nobel personlighet med enkla vanor – och stor plats i våra hjärtan! Det får gärna vara så ett bra tag till!
   TassKram Wikki

 8. Tänk att en liten kisse som man aldrig träffat kan beröra så. Mjurre har nog börjat förbereda sig för att gå till ett annat liv. Han tycker nog inte det är så dramatiskt, för katter vet att det blir så en dag. Men jag hoppas det dröjer ännu, eftersom han inte verkar ha ont nånstans.

  1. Mjau, vi katter vet att vi ska tassa över Bron till SkaparKatten, och eftersom vi redan nu ibland kan färdas mellan världarna (Varför tror ni annras att vi kan försvinna i ett rum och dyka upp i ett annat, hi hi….), så är det inte konstigare än annars. Och alla lever vi precis lika länge: Hela livet! *blink*
   Jo vi önskar också att Mjurre ska få en lång lycklig sommar på lite piggare tassar… Men det är ändå givet att det finns en dag när han lämnar oss, hoppas bara att den dröjer! <3 <3
   TassKram Wikki

 9. Lille Mjurre, och familjen… Vi sänder förhoppningsfulla och varma tanka, och önskningar till SkapaKatten! Tasskram till er alla!

 10. Åh käre lille Mjurre! Vi knäpper alla våra tassar och ber Skaparkatten att du får vara med ett bra tag till! Du är så otroligt lik lille Bastian så matte bara ryser….

  Vi känner så starkt med er, för nästan precis ett år sedan blev Mattes gamle Bolzmann likadan som Mjurre, magrade ville inte äta men var alldeles klar i huvudet. Han fick ytterligare två månader innan det blev dags att tassa över bron.

  Vi hoppas att Mjurre får mycket mer än så!

  PS Wikki tala om för stora matte att min matte ska skicka paket på posten i morgon till Mjurre…kanske skulle han tycka om vår mat?

  Många tasskramar och nospussar till Mjurre och dig Wikki

  från Indra och Bastian

 11. Så tråkigt att läsa att han inte vill äta. Ni har säkert provat allt redan. Ett tips jag fick med mig från vetten var att värma a/d några sekunder, blev mer aptitretande då. Han verkar ju än så länge må ganska bra och får njuta av uteliv. Hoppas bara det är en dipp och att det snart blir ändring på det.

  Kram Basco

  1. Mjau, vi har provat värmd mat, mosad mat, äggula, gräddskvätt, smält smör, rå köttfärs, kycklinglever, trettielva olika märken blöt/torr mat… Sedan kan matte vakna mitt i natten och då knaprar det i kökets mörker – vad vet vi inte….
   NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *