Linnsen hemma igen

Nu har Linnsen, matte och lillhusse haft en ansträngande dag och pustar ut. Linnsen har krupit in på sin favoritplats i garderoben och funderar på sitt äventyr i Arboga!

Matte berättar:
”Vi fick träffa veterinär Erik Kjellgren som var fantastisk. Han lyste Linnsen i ögonen med olika instrument, testade hennes reflexer genom att ”kasta upp henne i luften” – lite chockartat: Han höll henne så fint i famnen som en bebis och sen kastade han bara i väg henne! Men hon reagerade som hon skulle och landade på fötterna! Så puffade han Linnsen  framåt  samt lät henne gå på bakbenen för att se om de följde med, och han var nöjd. Erik konstaterade av sina tester att ”rättningsreflexerna” och ”kranialreflexerna” var bra.  Av hennes reflexer kunde han utdöma att hon inte hade någon tumör eller liknande, så han gjorde ingen röntgen.”
Så konstaterade Erik att Linnsen bara har ledsyn – att hon kan jaga bollar på nätterna när det är mörkt beror på hennes fina hörsel. Hon lider av kronisk keratit (hornhinneinflammation), vilket beror på att hon troligen haft obehandlad herpes, calici eller liknande under den där hemska tiden i sitt första hem.  Enda sättet att ”bota” detta skulle vara genom en transplantation av hornhinna och sådana gör man ännu inte på katter. Men synen kommer i alla fall inte att bli sämre. Han var även säker på att hon hade haft nystagmusen sedan dess och den kan inte heller göras något åt. Då Linnsen är van vid detta, så lider hon inte av det.

Så togs också blodprov och de röda och vita var utsökta, liksom njurvärdena, men Linnsen låg precis på gränsen till för högt när det gällde sköldkörteln, d v s struma. Erik rekommenderade ny provtagning igen om 3 månader för att se om det var något tillfälligt, annars ska alltså sättas in medicin. Kanske är det detta som gjort Linnsen hängig och matt? Det alldeles nya var ju det här med sköldkörteln och det får vi väl se hur det går med… 

Just nu var det bara avvakta som gällde. Och Linnsens matte säger: ”Jag vet inte om jag ska vara glad eller ledsen, däremot vet jag att jag precis som jag gjorde i morse kan få fortsätta att vakna upp med Linnsen bredvid mig på kudden ett tag till, och DET är jag så oändligt tacksam för! :D”

Auktionspengarna* och gåvorna till Snuffefonden har räckt till väl idag, då Linnsens försäkring täckte en bit av kostnaden. Så klokt är det att ändå försäkra sina kära husdjur även om ekonomin är smal! Så slantar som blir kvar på fonden får vila där i fall någon annan av våra vänner behöver hjälp! Tack, alla ni som bidrar!

(*Matte lånade ut summan från sin SparKatt tills auktionen avslutas i morgon kväll! Och våra SparKatter kommer från Lagerhaus.)

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

14 reaktioner till “Linnsen hemma igen”

  1. Och till er säger vi ödmjukt tack för hjälpen med auktionsskinnet, som är uppe för bud t o m i morgon kl 20!
   TassKram Wikki

   1. Vi hoppas ju att Alice får hem ett skinn nu. Annars får hon komma till Vilsta Marknad eller mejla mig.
    Nalle

    1. Mjau, Alice har verkligen kämpat hårt om ett eget skinn! Jag hoppas det här blir hennes! Vi får väl se?! NosPuss Wikki

  1. Mjau vi hoppas det – men informationen om medicinerna som finns var så mycket konstigt med, så Linnsens matte trodde att hon skulle drömma mardrömmar om radioaktiva grönlysande katter?!? Kosta massor skulle de också göra. Vi hoppas på bättre provresultat sedan!
   NosPuss Wikki

 1. Vilka goda nyheter! Nu hoppas vi att söta Linnsen hänger med i många år till! *kurr* Vi håller tassarna för att det inte är något allvarligt med sköldkörteln.
  Vilken söt sparkatt!
  *nosbuffar*

  1. Mjau, jag hoppas också att Linnsens matte får ha sin kära kuddkisse länge till! *spinner*
   TassKram Wikki
   PS Känns gott ändå att få ha auktionen och hjälpa en katthemskollega!

 2. Åh, vad skönt att höra att Linnsen är hemma igen. Tråkigt med synen och det där med struma, det vet min matte en massa om eftersom hennes Leo hade det i stort sett hela sitt liv (han blev 18 år). Men vi får hoppas att det inte är aktuellt.

  Basco

  1. Mjau, då kanske vi kan få några goda råd om man ska tänka på något särskilt vad gäller t ex mat och sådant? *suck* Varför kan inte alla katter få vara jättefriska alltid!???
   NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *