Mjurre har ingen matlust…

Vi är bekymrade över vår gamle Landetkompis Mjurre åter igen – han äter inte alls sitt njurfoder, usch! Och äter inte mycket mat över huvud taget. För varje dag blir han lite lättare och tunnare. Men fortfarande tassar han ut och in om nätterna med de andra katterna, och nosen är fuktig och kall, och blicken glad… Han spinner och gosar förnöjt i famnen på den som vill klappa, kloar så det sprakar i klösträdet, gör sin toa utomhus i rabatten, och njuter av solen på verandan.

Stora matte åker nu in till stan för att shoppa loss på allt kattgodis till mat hon kan hitta… Allt från leverpastej och vitfisk till dyraste gourmetkattmatsburken.

Mjurre, jag bjuder gärna på mitt ”fina päls”-foder också, bara du äter något!!! ♥ ♥ ♥

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

26 reaktioner till “Mjurre har ingen matlust…”

 1. Fina Mjurre! Hopppas att han snart får matlusten åter! *hoppas hoppas*

 2. Vi håller alla tassarna och tummarna för att Mjurre hittar matlusten igen! Det är så hemskt att se på när en kär vän blir tunnare för var dag. *sniff* Skönt att han inte verkar må dåligt utan fortfarande kan njuta av gos, solsken och har en snäll kompis som kommer hem med muslingar till han. *kurr*
  *nosbuffar*

  1. Mjau, han är en lycklig gammal katt på Landet – så vill jag också bli gammal!
   NosPuss Wikki

  1. Mjau, Stora matte försöker med alla medel – i det ingår bl a att Mjurre vill absolut ha sällskap när han äter det lilla han äter – även om det är fem gånger under natten med start kl 02.20 och sedan en gång i halvtimmen… ”Det är som att nappa kattungar ungefär” säger hon…
   TassKram Wikki

   1. Lilla Mjurre… Klart man vill ha matsällskap! Stora Matte är en fankattisk vän för djuren! 🙂

 3. Men Mjurre, en alldeles liten färsk mus åtminstone?? Man MÅSTE äta annars blir människorna så oroliga.

  Nosgos
  Sullivan

  1. Det har visst köpts hem allt från lammfärs till fiskbullar… Krubba nu, Mjurre!
   TassKram Wikki

 4. Hoppas att matlusten kommer tillbaka. Så jobbigt att se Mjurre bli tunnare och tunnare men han verka njuta av tillvaron, passa på att gosa. Nosbuffar

  1. Mjau, både Stora matte och Stora husse säger att de vill ge sin kära Mjurre det bästa de kan! Och Mjurre är ju Mattes katt (Innan oss och innan hon flyttade från Landet till vårat Hemma) så vi alla här håller tassarna för det! Om inte annat så ska han få en vår och förhoppningsvis en sommar?! *hör du det SkaparKatten!*
   NosPuss Wikki

 5. Söööööta Mjurre (säger Frida och Siri och slåss om vem som hamnar närmast skärmen)…. när husse har varit dum och plågat oss med vettisen för vaccination eller nåt annat dumt så brukar vi vara så sura att vi inte äter nåt alls på ett bra tag. Men då brukar husse göra varsin råbiff till oss på färsk nötfärs och en äggula. Det är mums tycker vi och då kan vi inte motstå maten. Kan det vara nåt Mjurre?

  Nosbuffar

  1. Mjau, det fanns visst både färs och annat smarrigt i kassarna som Stora matte släpat hem idag! Så nog kommer det att kämpas med allt vi kan komma på! Ska komma ihåg det där råbiff-receptet!!! *kurr*
   TassKram Wikki

  1. När det är så mycket skönare att bara ligga på trädgårdsmöblerna på altanen och begrunda livet i kvällssolen? Okej, lite krubb då! *Mjurre myser*
   NosPuss Wikki

 6. Har nån undersökt Mjurre? Njurar, diabetes? Hoppas han klarar sig ett tag till om han inte har ont. Men tyvärr är det ju så att våra gamla vänner ska flytta till Skaparkatten en dag.

  1. Mjau, Mjurre har varit på flera kontroller – nyligen fick han tänderna tillfixade och samtidigt togs prover som visade mycket höga njurvärden. Han är helt enkelt en gammal kisse med slitna njurar (dock inte förstorade.) och ska äta njurfoder resten av livet, sa vår rara veterinär. Det är bara det att Mjurre vägrar äta njurmaten, den är pyton, anser han. Alla sorter är snart testade… Stora matte får lirka med honom hela tiden. Men vikten sjunker några gram varje dag.
   Jo då, när SkaparKatten kallar, då måste man tassa iväg. Det vet vi så väl. Stora matte och resten av familjen ser till att Mjurre absolut mår så gott som han bara kan, tills den kallelsen kommer! *sniff* Bara hoppas att det kan dröja länge och Mjurre vill äta sin mat och må bättre under tiden!!!
   TassKram Wikki

 7. Söte Mjurre! Tips: När min kisse Musse hade varit sjuk och sen hade dålig matlust läste jag nånstans att B-vitamin kan höja aptiten. Hos veterinären köpte jag då BIO-B. Det står att det är till hund, men sköterskan sa att det passar bra till katt. Gav det i spruta (utan kanyl) i munnen. Det kan hällas på maten, men vill kisse inte äta kan det då vara svårt att få i sig. Det hjälpte upp Musses aptit en del. Lycka till! /Sofia

 8. Besvärligt när inte matlusten finns riktigt. Nu hör vi ju att alla, både hans kattkompisar och Stora Matte och Stora Husse, försöker hitta godbitar att locka Mjurre med. Hoppas att aptiten snart är tillbaka. Annars verkar ha må så bra han kan, under omständigheterna. Passa på att lapa en del sol i påsk nu, Mjurre. Kurr och burr.

  1. Mjau – dilemmat nu är att Mjurre ska till varje pris frestas att äta. Och Tanja måste helt desperat banta, minst ett kilo! Ingen lätt situation att lösa. Matskålarna far som jojoar ut och in ur skåpen… *fniss* TassKram Wikki

 9. Åh lille Mjurre! Matte säger att hon känner igen det där från hennes katt som var före oss..Bolzmann. Han åt också bara mindre o mindre. Sen hände det ju nåt annat också men vi vet inte säkert vad, antagligen blev han förgiftad. Fast han var lite krasslig innan, antagligen njurarna som inte ville vara med mer.

  Vi håller i alla fall alla tassar vi har för att Mjurre ska få vara med lite till!

  Nospussar och tasskramar

  Indra och Bastian

  1. Tack för tasshållningen, Indra och Bastian och alla andra kära vänner!
   Idag kom det ett smakprov på Hills Young Adult Sterilized foder, och det visade sig smaka herr Mjurre – i alla fall ett par matskedar… Sedan åt han all såsen från en halv burk Gourmet, och några tuggor av köttbitarna. Alltid något, suckar Stora matte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *