Årets första fästing

Stora matte rapporterar att Landetkatten Tanja kommit in med den  första fästingen för säsongen. Plus pälsen precis ihopjoxad av kardborrar – bortåt 10 stycken! Hon såg ut ungefär som om hon försökt krullpermanenta sig med hemmagjorda papiljotter!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

7 reaktioner till “Årets första fästing”

 1. Aw, stackars Tanja med massa kardborrar. Fnissjam.*tassen för nosen* Fästingen var ju lite otäck förstås, för såna är ju inte så nyttiga varken för oss eller våra människor.

  Du skulle sett husse en gång när han plockade bort en från min nacke och tappade den i soffan. Han höll på att bli hysterisk.

  1. Mjau, jag kan alldeles gissa hur husse fick panik! Du skulle ha sett den gången Stora matte fick en fästing strax nedom naveln. Hon har döpt det området till skymningszonen – för är man en aning rund om magen så är det ju inte precis ett ställe man lätt beskådar. Det blev till all bedrövelse borrelia och märktes inte förrän hon var rejält sjuk helt plötsligt. Så man ska ha respekt för de små rackarna!
   TassKram Wikki

 2. Mjau! Hahaha, det lät ju kul, men stackars liten. Nej, frääs för dom vidriga fästingar, yak..blää. Tur att man är en innekatt, då slipper man dom krypen, nästan 😉
  Ha en fin kväll! NosPuss! :))

 3. Fästingar hittade vi här för en månad sedan. Bara på katterna än så länge.
  Men dom där kardborrarna är inte kul. Tur att det inte är ömpälsade lilla du som har rullat in dig i sådana.
  Kramisar Nalle

  1. Mjau, sedan blir det ju dessutom nya kardborreplantor om en glad liten katt sprider omkring borrarna i naturen… Nu åkte de i vedspisen. Synd bara att kameran inte var med – Tanja såg för rolig ut! TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *