Katter på diet – varning lite läskig bild!

Katterna på Landet har inlett en ny era i sin mathållning, nu när Mjurre är satt på njurdiet. Från att tidigare ha haft fri tillgång till all mat, så har nu var och en sin egen bytta – stängd med lock! Tanja som ska banta ett kilo får strikt bantningsfoder, Mjurre får sitt njurfoder och Ville får vanligt senior utekattfoder, samt servering på regelbundna tider. Samtliga är lite förvirrade över det tomma matbordet…

Så i natt kl 4 var det en Mjurre som väckte Stora matte och begärde käk. Efter att ha knaprat i sig lite RC Renal så ville han ut och ”lufta svansen”. Och när Stora matte öppnade ytterdörren så satt röde Ville där utanför och förklarade glatt ”Mjau hej kompis, jag är här med matleveransen, så att ni får nåt decent käk på det här stället!”:
rdis4
Det här är två av alla de nackade sorkar som låg där serverade på yttertrappen, pin färska och hämtade ute i natten trots ösregnet! Det var inga småsorkar heller utan rejäla biffar – Mjurre orkade bara med en halv. Och även om menyn sork är avsteg från njurdieten så bedömer hans veterinär att det trots allt är den närmast naturligaste föda en katt kan få, så det är ok. (Katterna blir regelbundet avmaskade också.) Stora matte tassade fnissande till sängs och somnade gott, medans Mjurre och Ville festade vidare ute på verandarestaurangen, i skydd för regnet…

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

24 reaktioner till “Katter på diet – varning lite läskig bild!”

 1. Vad jag är glad att jag har innekatter *ler*. Just den här type av upplevelser klarar jag mig utan. Du är tuff, Stora Matte, som fixar att ta en bild av ’eländet’.

 2. Vad snäll Ville är som delar med sig till Farbror Mjurre!!! Vilken härlig fest!

  Vi har ju inte så stor chans till att hitta extra tilldelning på vår altan, nån liten fluga och nattfjär bara, så vi får hålla godo med den mat vi får.
  Men, matte har viskat i våra öron att hon nog tror att vi ska hyra den lilla ön igen som vi campade på förra året, och då kan vi springa fritt och jaga mususlingar så mycket vi vill!

  1. Nå jam, kan Nova och jag fånga fågel inne i vår innätade balkong och festa på i köket sedan, så kan ni också ha tur på altanen – det gäller bara att ett tillräckligt korkat byte dyker upp! NosPuss Wikki

 3. Vilken jägare och vilket kalas! Tänk om en endaste liten musling kunde smita in till oss ”drömmer” Generöst att dela med sig så mycket! Nosbuff

  1. Mjau, jag gissar att Ville hittat ett riktigt lyckoställe för jakt, trots ösregnet. Han är en snäll kompis och delar alltid med sig väldigt sorglöst av allt! *spinner* TassKram Wikki

 4. Ville verkar vara en hyvens kille. Så snällt att leverera mat till sin hungrande polare!
  Hoppas flytten till WP flyter på som den ska. Om det inte går att kommentera tipsar matte om att ni ska tassa in under rubriken ”Diskussion” och kolla så att rutan ”Allow comments” är iklickad :-)(Finns även under själva inlägget när man skriver – hoppas du förstår hur vi menar 🙂
  Kramar och tassklappar

  1. Mjau vad bra tips Gunilla och Frasse! Nu har jag kollat att det är inställt så, och det är det – men supportkatten har varit med och rättat till, så nu kanske det fungerar med kommentarer till alla inlägg! *hoppas hoppas*

   På Landet delar Ville snällt med sig av allt, även när vi är och hälsar på! Han har visat mig sina bästa musodlingar och jamat ”Varsågod!”. Så nu längtar jag efter en ny tur dit!

   NosPuss Wikki

   1. Mjau så bra att det tassar åt rätt håll med kommenterandet! Om det fortfarande blir problem med vissa inlägg så kan du kolla om rutan har råkat bli avklickad just för det inlägget – på mattes WP finns det under inlägget när man gör ett nytt – kan också ligga vid sidan av. Håller tassar och tummar att det funkar nu!
    Förstår att du längtar till landet och Ville – vilken underbar tillvaro du måste ha där 😀
    Kramar och tassklappar

    1. Mjau och jag är såååå lycklig att det gick att få att fungera så att auktionen slutade så lyckat som den gjorde! Det var så spännande att jag skulle ha fått ståpäls om jag haft någon päls kvar! *fniss*
     NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *