Koi…

koikat”And once the storm is over you won’t remember how you made it through, how you managed to survive. You won’t even be sure, in fact, whether the storm is really over. But one thing is certain. When you come out of the storm you won’t be the same person who walked in. That’s what this storm’s all about.” – Haruki Murakami (Kafka on the Shore)

Koi-fisken är en symbol för det tålmodiga Japan, som lyfter till ytan igen det som kan räddas… Det är svårt att förstå att på andra sidan jorden kämpar just nu modiga män med sina liv som insats för att kyla ned ett jordbävningsskadat kärnkraftverk – ett offer för att rädda andra, rädda sin hemstad och allt där omkring för sina barn, sina familjer, släktingar. På något sätt ingår det i samuraj-själen; de må vara alldeles vanliga människor, alldeles vanliga brandmän eller arbetare – men de är krigarsjälar och vet att det inte är förgäves… Det är så stort!

Ödmjukt knäpper jag tassarna för alla dem, de rädda och de modiga, som i detta nu slåss mot radioaktiviteten och tiden: SkaparKatten, låt dem vinna kampen snarast!

(Klickar du på bilden av den vackra Tancho-koi-fisken som bär en katt i säkerhet, så kommer du till sidan där den säljs till stöd för Japans barn samt WSPA:s insatser där.)

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

28 reaktioner till “Koi…”

  1. God morgon Wikki,

    Det är söndag och vi såg precis det här inslaget. Så vackert så matte tassade in ett ex till oss. Hon hoppas verkligen fler köper då det nu bara finns 3 ex kvar : ) Hon la upp bilden på sin Flickr sida med hänvisning och även vart hon hittade den först.

    Lillmatte tittar på Pippi och vi andra tänker också på våra Japanska vänner! Tack för att du uppmärksammar det svåra och framför allt de fyrbenta i Japan!

    NosPuss Sven och Signe

    1. Mjau, den är mycket mycket vacker och talande i sin enkelhet – och så symbolisk, en bild man aldrig kommer att tröttna på! *spinner* Krama söta lillmatte från oss! NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *