Och fram ur bråten kommer NomNom!!!!

En reporter intervjuar en japansk kvinna som är på väg in i sitt förstörda hus – ett träd har krossat en del av det och allt är smutsigt och vattenskadat… Reportern följer henne in i huset och filmar förödelsen. Konversationen är ungefär följande:

Woman: I? had a cat, and when the tsunami came, I looked for it. But I couldn’t find it, so I had to escape.
Man: So what was this room?
Woman: This was the dining room.
Man: That’s a tree from outside?
Woman: Yeah, that’s amazing…  (Ljud hörs och hon går och letar)
Woman: Ah! The cat’s alive! I can hear it!Och nedför trappan kommer katten NomNom – och jamar MYCKET förebrående ”Ni anar inte hur hemskt jag har haft det! Matte!!!”

survivorcat

– ett jamande vars allvarliga innebörd i alla fall fick alla oss katter här hemma att oroligt springa och titta ut genom fönstren efter det farliga som NomNom jamar om!

Nu hoppas vi bara att det kommer fler lika lyckliga skildringar – om både människor och djur! (Till all sorg vet vi ju att motsatsen överskuggar dessa mirakel, och vi ber stilla att deras lidande ska ha varit kort…)

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

35 reaktioner till “Och fram ur bråten kommer NomNom!!!!”

 1. Lilla NomNom… Han både såg och lät mycket förorättad ut över att ha blivit lämnad kvar och så rädd han hade varit! Frank kom genast och lade sig och lyssnade på vad han berättade.

 2. Både jag och Wilma kom springande och lyssnade på missens mycket bestämda åsikter om vad som hade hänt. Vi håller tassarna för att både människor och djur finner varandra igen och att de har någon som tar hand om dem och sträcker ut en hjälpande tass.
  *nosbuffar*

  1. Mjau, helt klart så jamar NomNom något mycket viktigt! Och tänk att jamiska är så universellt att vi också förstår! Härligt det också! TassKram Wikki

  1. Tänk vad fantastiskt det måste kännas för både matte och kisse! Det känns som att husets skador ändå inte är viktiga – men katten överskuggar allt… *sniff* TassKram Wikki

 3. Vad rörd jag blir! Japaner som är så noga med att hålla upp en artig fasad…ändå så märks det tydligt på kvinnans röst hur förvånad och glad hon blir när hon hör jamandet! Så härligt att katten klarade sig och att han har sin matte!

  1. Mjau, denna glädje delas utav alla oss som ser filmen! Man behöver inte kunna japanska för att förstå det… *spinner* TassKram Wikki

 4. ja jisses stackars lille kisse, så rädd och ensam han måsta ha känt sig. Men Vilken solskenshistoria att kittemitten överlevt och fick tillbaks sin matte!

  svansdans

  I o B

  1. Mjau, jag hoppas att de nu hunnit hålla om och trösta varandra ordentligt! *spinner* TassKram Wikki

 5. Vi får glädjas åt dem som faktikst blir räddade och hoppas att det blir många. Nosbuff

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *