Lilla Blå – nu och då

Ibland händer det underbara att en stackars halvdöd hemlösing får ett hem, ett liv och en ny chans! Se på den här vackra tjejen som fick hjälp av Örebro Katthem:
raf
Härliga Rafaela som numera heter Felicia, och njuter av vårsolen! Du kan läsa hennes historia här och se bilderna där av det utmärglade pyre från soptippen som nu fått hull och päls igen och är så här fin!

Hennes människor Hanna och Johan berättar: ”Felicia hade ju väldiga problem med att gå och hoppa när hon flyttade till oss, och det känns kul att kunna säga att hon nu springer runt i lägenheten på eget bevåg, själv hoppar upp i sängen och till och med har börjat sitta på rumpan istället för att glida ner och lägga sig på sidan. Självklart finns det en bit kvar att gå då hon fortfarande inte rör sig som ”en vanlig katt”, men vi är helt säkra på att hon kommer att bli helt återställd inom sinom tid.”

Vi jublar för detta, Lilla Blå!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

30 reaktioner till “Lilla Blå – nu och då”

 1. Hmm en viss skillnad på då och nu. Klart att hon kommer att få hela sin rörelseförmåga tillbaka.
  Puss på nosen till denna söta Tjejj och en kram till hennes Husse o Matte och hela Wikkifamiljen förståss.
  Nalle

  1. Mjau, med rätt inställning hos den som vill rädda liv, så kan även svåra fall gå att få till katt – vi vet ju vem som gjort ett berömvärt jobb, eller hur?! *blink* NosPuss Wikki

 2. nämen lilla blå då!!
  1,8kg,och jag tycker min katt murre är smal ,men han väger ialfall 4,2kg och är en långhårig skogkatt…
  stackar,stackars lila blå!!
  *knip i hjärtat!*

  1. Mjau, nu ser den sköna damen Felicia alias lilla Blå ut som en riktig katt i alla fall! *spinner* NosPuss Wikki

  1. Mjausingen, det är hon! Hur kunde någon tappa bort eller överge henne??? Det fattar man inte! NosPuss Wikki

 3. Vet inte om det här kanske uppmärksammats redan på din blogg men husse satt och slösurfade lite och hittade det här på nätet. Och vi kunde inte låta bli att sitta på skrivbordet och läsa: ”Denna vecka pågår röstningen i den internationella musiktävlingen Youbloom.
  8 låtar ska bli 4, och dom 4 finalisterna kommer att vinna ? 2.000 var i detta steg.

  Bland dom tävlande finns Py Bäckman, som deltar med låten ”(Om Du Vill) Leka”. Som independent artist med egenfinansierad utgivning av skivor har Py bestämt att hon i händelse av vinst egentligen inte behöver dessa ? 2.000 för eget bruk, utan har istället beslutat skänka dom fördelat på

  – Stockholms Katthem
  – Katthemmet Kompis
  – Göteborgs Katthjälp
  – Uppsala Katthem

  Så genom att rösta på Py på Youbloom kan man indirekt hjälpa till att ge en slant till katterna!

  Gå till http://www.youbloom.com/och registrera dig med ett mailkonto. Logga in, gå till ”listen & vote” och klicka på ”vote” vid ”Py Backman”.

  Tyvärr så hände det här i oktober 2010 så det är försent att rösta men det känns kurrigt för oss katter att veta att det finns kända tvåbeningar som bryr sig om mindre lyckligt lottade katter.

  Husse hälsar förövrigt att förutom Py så är Lili Päivärinta (från Lili & Sussie), Björn Afzelius, Eddie Meduza, Putte Wickman och författaren Stig Larsson (inte att förväxlas med Stieg Larsson) andra kända kattägare som värnar och värnat om utsatta katters livssituation.

  1. Mjau, vi röstade då när det begav sig så att alla youbloomkonton glödde, tanken var ju god! Men Py och hennes man Micke har stöttat katthem ändå efter det och det är vi ju så klart tacksamma för! *kurr* Det är alltid spännande med hjälp från både kända och okända! NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *