Katten klarade sig!

Först läste jag i morse dessa dystra nyheter i Sundsvallstidningen och ryste av ilska:

En halvårsgammal röd hankatt hittades i går svårt köldskadad instängd i en röd väska på Dalgatan i centrala Sundsvall.
Någon hade slängt väskan över ett staket ut i snön och katten hade inte kunnat ta sig ut. Väskan kan ha legat i flera dagar utan att den upptäckts. Katten, som var våt och kall, lämnades av en privatperson till polisen. Många där tog illa vid sig när de såg hur den behandlats och snabbt fördes den till Veterinärhuset i Sundsvall.

angelred1

”Katten mår inte bra, men vi tar hand om den.” sa veterinären Åse Fjeldstad i går kväll. ”Den är underkyld och har svåra frostskador och sår på kroppen. Vi vet inte om den kan klara sig.” En polisanmälan gällande djurplågeri har upprättats och den som kan lämna tips om katten kan ringa polisen på telefonnummer 114 14.

Mjau, tänkte jag, Skaparkatten hade en mening säkert med att styra den där människans steg till missens räddning???

Därför var det underbart att hitta en ny tidningsrapport om kissen under eftermiddagen med rubriken ”Köldskadad katt har återhämtat sig bra”! Tack vare intensivvård och droppbehandling har den lilla kattungen återhämtat sig bra. ”Han är oerhört social och gosig, och har blivit hela klinikens kelgris!” sa veterinären Ulrik Hagevi. ”Han kom in i sista sekunden – han hade inte överlevt länge till…” Katten har omfattande köldskador, är mycket utmärglad, tovig i pälsen och har inte fått mat på länge.Nu börjar man mata honom mycket försiktigt och katten kommer att få stanna på kliniken över helgen, därefter tar Sundsvalls djurhem över ansvaret.

rding

Eva Årblom, ordförande i Sundsvalls djurhem, är upprörd över hur katten behandlats ”Någon har slängt bort katten som om han var en soppåse, och vi vill gärna veta vem som ligger bakom så att katten kan få upprättelse. Det är ju fruktansvärt.” Hon tror att katten kommit bort från sin rätta ägare, eftersom den visat sig vara så oerhört gosig och social, så någon har en gång varit väldigt snäll mot honom. Nu väntar jourhem så länge han behöver veterinärvård. ”Och om vi inte skulle hitta den rätta ägaren, har vi redan ett nytt hem klart åt honom!” säger Eva Årblom.

Krya på dig, lilla väsk-kisse! *buff*

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

55 reaktioner till “Katten klarade sig!”

 1. Åh vilka härliga nyheter att den både klarar sig och redan har ett hem som väntar om de inte hittar husse och matte! *klappar tassarna*
  Men däremot skall såna som behandlar djur på det sättet ha all världens klor i benen! *frääääs*
  Vi håller alla tassarna för ett snabbt tillfrisknande för den lilla missen.
  *nosbuffar*

 2. Skulle ju bara vilja——- vrida örona eller helst nåt´ännu värre av dessa som gör så.

  Fredagspuss.
  Nalle

  1. Mjau, hoppas innerligt att inga komplikationer tillstöter och att kanske en matte/husse som letat efter sin rödkisse dyker upp? NosPuss Wikki

 3. Gud så söt!!!! Det är ju ett litet lejon! 😉

  Människor som gör så måste ha alldeles tomma hjärtan… 🙁

 4. Vad skönt att han klarade sig! hoppas att det går bra nu. Bra också att tidningen uppmärksammade det och följde upp. Sen kan man ju inte bli annat än riktigt arg över idioter som gör så här. Nosbuff

  1. Nå jam, låt oss hoppas att det här betyder ytterligare uppmärksamma människor också! Som faktiskt går och tittar vad en bortkastad väska kan innehålla! TassKram Wikki

 5. Nej, inte en gång till! Hur KAN man bara göra så här? Det enda positiva är att lilla missen redan har ett nytt hem ordnat, men en liten kisse ska inte behöva nästan dö för att få ett bra hem!

  1. Mjau, det var dessutom en väldigt liten väska han låg nedklämd i, säger ögonvittnen. Stackars misse! TassKram Wikki

 6. Åh lille söte kissepojke! hur kan man göra så mot en liten katt? Både Bastian och jag fräser högt när vi hör sånt där…va matte säger lämpar sig inte att skriva hmmmm

  Tasskramar
  Indra o Bastian

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *